Головна Новини Світ Польща Без підтримки ЄС польська влада не зможе продовжити допомагати українським біженцям, - мер Варшави
commentss НОВИНИ Всі новини

Без підтримки ЄС польська влада не зможе продовжити допомагати українським біженцям, - мер Варшави

Тшасковські зазначив, що Польща готова продовжувати приймати та допомагати переселенцям, проте ресурси місцевих бюджетів не безмежні.

7 грудня 2022, 22:36
Поділіться публікацією:

Мер польської столиці Рафал Тшасковські звернувся до членів Європейського парламенту з проханням виділити зі свого бюджету гроші для місцевих органів влади Польщі, щоб ті, у свою чергу, змогли продовжити надавати необхідну підтримку українським біженцям. Про це, посилаючись на виступ Тшасковські, повідомляє видання Wyborcza.

Без підтримки ЄС польська влада не зможе продовжити допомагати українським біженцям, - мер Варшави

Рафал Тшасковскі, з відкритих джерел

Сьогодні, 7 грудня, мер Варшави взяв участь у зустрічі, організованій одночасно кількома комітетами Євросоюзу — Комітетом Європейського парламенту з громадянських свобод, правосуддя та внутрішніх справ та Комітетом з бюджетного контролю. У рамках свого виступу Тшасковські поділився із присутніми членами Європейського парламенту історіями деяких українських переселенців, які мешкають у столиці. Чоловік також уточнив, що зараз у Варшаві проживає близько 1 мільйона біженців, а всього з початку військового конфлікту в Україні польський кордон перетнуло понад 8 мільйонів людей.

"Точна кількість українських біженців постійно змінюється, залежно від військової ситуації у містах їхнього постійного проживання вони то їдуть, то навпаки – приїжджають. Так чи інакше, Польща зараз перебуває на межі своїх можливостей, всі зусилля спрямовані на підтримку переселенців, однак наших ресурсів може не вистачити, щоб допомогти всім, тому органи місцевої влади Польщі потребують невідкладної фінансової підтримки Євросоюзу", — заявив Тшасковські.

Тепер залишається лише чекати, чи дослухаються в Євросоюзі до слів польського чиновника, адже інакше біженці з України можуть залишитися без належної підтримки.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що минулої суботи, 28 листопада, було встановлено новий рекорд на польсько-українському кордоні – Україну вперше за останні кілька місяців залишило більше 300 осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини