Головна Новини Світ Польща Більше можливостей та функцій: у Польщі оновили сайт для українських біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше можливостей та функцій: у Польщі оновили сайт для українських біженців

Для українських біженців у Польщі розширили можливості щодо отримання різноманітної допомоги

1 листопада 2022, 12:53
Поділіться публікацією:

Польща продовжує надавати всебічну підтримку вимушеним переселенцям з України. Щоб таку допомогу змогли отримати всі без винятку, ще на початку російсько-української війни, був розроблений спеціальний інтернет-ресурс для біженців — #РomagamUkrainie. З моменту його створення, польська влада активно оновлює сайт новинами і різноманітними додатками, з останніх нововведень – розділ "Оголошення", в якому кожен зареєстрований на сайті українець може попросити допомоги, а поляк, в свою чергу, її запропонувати.

Більше можливостей та функцій: у Польщі оновили сайт для українських біженців

Не дивлячись на те, що розділ почав функціонувати зовсім нещодавно, він вже став дуже популярним серед громадян обох країн. Кожен бажаючий може надати або попросити допомоги за наступними напрямками:

•  Збір речей;

•  Фінансова підтримка;

•  Транспорт;

•  Проживання (пошук або надання житла);

•  Переклад (допомога перекладача);

•  Волонтерство (супровід до лікарень, шкіл, різноманітні консультації).

Новий розділ хоч і запрацював тільки восени, на ньому вже можна знайти купу оголошень, де поляки запрошують до безкоштовного житла українців, перетнувших кордон після 24 лютого. Крім цього, на українців, які ще не знають польської мови і не орієнтуються в місцевості, чекає на веб-сторінці багато пропозицій щодо працевлаштування, безкоштовні юридичні консультації та безліч порад для багатодітних сімей.

Треба згадати і про наявність підрозділу під назвою "Інше". В ньому українці можуть знайти інформацію про навчання у місцевих школах та коледжах, а також ознайомитися з можливостями для інклюзивних дітей. Час від часу на цій веб-сторінці можна знайти оголошення, де поляки пропонують біженцям велосипеди, ноутбуки й іншу уживану техніку безкоштовно.

Варто відзначити, що сайт #РomagamUkrainie працює на 4 мовах – англійській, польській, українській та російській.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у Польщі обурені російськомовними українцями, що не знають рідної мови.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини