Головна Новини Світ Польща Блокада кордону польськими перевізниками: у Туска вже розводять руками
commentss НОВИНИ Всі новини

Блокада кордону польськими перевізниками: у Туска вже розводять руками

У Туска кажуть, що блокаду кордону з Україною буде важко вирішити через попередників

19 грудня 2023, 07:47 comments1207
Поділіться публікацією:

Міністр інфраструктури в уряді Дональда Туска Даріуш Климчак звинуватив попередню владу у бездіяльності через блокаду перевізниками кордону з Україною та заявив, що її буде дуже важко вирішити. Як повідомляє портал "Коментарі", свою заяву Даріуш Климчак зробив в ефірі Polsat News зазначає агентство РАР.    

Блокада кордону польськими перевізниками: у Туска вже розводять руками

Блокада кордону. Фото: з відкритих джерел

Міністр зазначив, що у понеділок відбувається засідання Єврокомісії та України, на якому Польща є спостерігачем із правом голосу.

"Це перший раз, коли ми взагалі можемо розпочати дискусію щодо угоди про лібералізацію транспортного сполучення. Ми знаємо, що ця угода є яблуком розбрату, через що перевізники протестують на кордоні", — нагадав чиновник.

За словами Климчака, за кілька днів він має зустрітися з українським колегою (ймовірно, Олександром Кубраковим або його заступником), а щодня він проводить переговори з перевізниками, що протестують.

"Ми шукаємо спільний знаменник, на основі якого можна було б досягти принаймні призупинення протесту", – пояснив міністр.

Блокада польських перевізників триває з 6 листопада, її ключова вимога – повернути систему дозволів для українських перевізників.

Зазначимо, після часткового зняття блокади українсько-польського кордону рух вантажівок у пункті пропуску "Дорогуськ – Ягодин" на кордоні Польщі з Україною було знову заблоковано 18 грудня. Це сталося через нову акцію протесту польських перевізників, які не згодні поступатися.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відомо про Туска і на що чекати Україні тепер від Польщі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини