Головна Новини Світ Польща Блокада кордону України перевізниками: з'явилася реакція уряду Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Блокада кордону України перевізниками: з'явилася реакція уряду Польщі

Варшава вперше відреагувала на блокаду польськими перевізниками кордону України

27 листопада 2023, 22:13
Поділіться публікацією:

Уряд Польщі звернувся до українських посадовців із закликом виконати одну з вимог польських перевізників, щоби розблокувати кордон. Відповідне звернення українському уряду відправило Міністерство інфраструктури Польщі, повідомляє портал "Коментарі".

Блокада кордону України перевізниками: з'явилася реакція уряду Польщі

Польща звернулася до України через блокаду кордону. Фото з відкритих джерел

Міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик закликав українського колегу Олександра Кубракова ініціювати скасування обов’язкової реєстрації в системі "єЧерга" вантажівок, які їдуть з України до ЄС.

"Обов’язкова реєстрація спричинила значне збільшення часу очікування для транспортних засобів, зареєстрованих у ЄС, які повертаються з України без вантажу, щоб перетнути українсько-європейський кордон", – наголосив Анджей Адамчик.

Польський міністр вважає, що реєстрація в системі "єЧерга" надає перевагу українським перевізникам над польськими.

Крім того, Анджей Адамчик закликав комісара ЄС з питань транспорту Адіни Валеан спільно проаналізувати, як "транспортний безвіз" з Україною впливає на ринок автомобільних перевезень у Євросоюзі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що організатор акції із блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною Рафал Меклер, голова люблінського осередку ультраправої партії "Конфедерація" оголосив про намір польських перевізників продовжити протест до 1 лютого 2024 року. Організатори протесту подали заявку про продовження акції щодо блокування кордону на пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ" до 1 лютого.

Також "Коментарі" писали, що до польських перевізників, які блокують проїзд вантажних автомобілів в Україні, приєдналися словацькі перевізники. На території Словаччини перевізники почали блокувати рух вантажівок через пункт пропуску Вишне-Німецьке.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини