Головна Новини Світ Польща Будні лікарів воєнного часу: польські медики продовжують допомагати Україні на полі бою
commentss НОВИНИ Всі новини

Будні лікарів воєнного часу: польські медики продовжують допомагати Україні на полі бою

Згідно з офіційними даними, близько 600 членів "Лікарі без кордонів" задіяні у допомозі Україні

8 грудня 2022, 09:43
Поділіться публікацією:

"Українцям, як і раніше, потрібна наша допомога і ми продовжимо її надавати", — каже Драгиня Надєждін у бесіді з журналістами видання Wyborcza. Жінка є головою польської організації "Лікарі без кордонів", яка, починаючи з 24 лютого, активно підтримує та допомагає Україні, причому не лише матеріально, адже за останні десять місяців сотні польських медиків вирушили на допомогу своїм українським колегам, щоб врятувати якнайбільше невинних життів.

Будні лікарів воєнного часу: польські медики продовжують допомагати Україні на полі бою

фото тематичне, з відкритих джерел

"З першого дня російського вторгнення в Україну члени нашої організації працюють вдень і вночі, хтось займається волонтерством, збираючи гроші на купівлю дорогих медикаментів, а хтось безпосередньо перебуває в Україні, допомагаючи українським колегам проводити найскладніші хірургічні операції в польових умовах, ризикуючи життям", — розповідає Надєждін.

За словами жінки, ситуація на фронті жахлива. У нещодавно звільнених містах – розруха, розбомблені будинки та лікарні, місцеві жителі довго жили без тепла, води та доступу до медичного обслуговування. Величезна кількість людей вимагають тривалої реабілітації, зараз із ними працюють психологи, зокрема з організації "Лікарі без кордонів", уточнює її голова.

"Наразі для допомоги Україні задіяно близько 600 громадян Польщі, серед яких, як звичайні люди, так і медики. Нині кожна людина важлива. Серед наших однодумців є дівчина з України, яка мешкає у Польщі вже кілька років. Після 24 лютого вона через знайомих змогла організувати коридор для перевезення жінок з серйозними хронічними захворюваннями зі Сходу України до Польщі, щоб вони мали цілодобовий доступ до медичного обслуговування. Тому, знову ж таки, кожна допомога важлива", — підсумувала Надєждін.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що відома польська газета відправила в Україну три гуманітарні конвої.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини