Головна Новини Світ Польща Продукти, техніка та генератор для польового госпіталю: польська газета відправила в Україну три гуманітарні конвої
commentss НОВИНИ Всі новини

Продукти, техніка та генератор для польового госпіталю: польська газета відправила в Україну три гуманітарні конвої

Два з трьох гуманітарних конвоїв вирушили на Схід України, до нещодавно звільнених міст

8 грудня 2022, 08:57
Поділіться публікацією:

Провідна газета Польщі – Wyborcza, яка відома також завдяки своєму однойменному Інтернет-ресурсу, прозвітувала, куди витратила зібрані кошти у рамках благодійної акції "Тепло для України". Буквально днями в Україну вирушили три гуманітарні конвої, повідомила редакція видання, які, уточнюють журналісти, перевезли через кордон майже 20 тонн вантажу.

Продукти, техніка та генератор для польового госпіталю: польська газета відправила в Україну три гуманітарні конвої

фото тематичне, з відкритих джерел

За наявними даними, серед вантажу, відправленого в Україну, були не тільки миючі та гігієнічні засоби, медикаменти та свічки, а й солідніші "подарунки" — холодильники, пральні машини, велика кількість продуктів харчування, а також величезний генератор для польового госпіталю в Куп'янську. 

Відомо, що всі три гуманітарні конвої були відправлені до різних регіонів України, два з них на Схід – туди, звідки тільки недавно було вигнано російських окупантів. Третій конвой вирушив до Львова та Тернополя, до цих міст були передані всі необхідні речі та засоби для лікування поранених українських солдатів, а також продукти харчування та теплі зимові речі для біженців з Харкова, Херсона, Запоріжжя, Маріуполя тощо.

Видання Wyborcza у своєму звіті про виконану роботу також подякувала всім своїм читачам, які долучилися до збору коштів. Загалом газеті вдалося зібрати близько 200 тисяч злотих (плюс-мінус 1,6 мільйона гривень) лише за два місяці (жовтень-листопад).

Нагадаємо , раніше видання "Коментарі" повідомляло, що мер Варшави відкрито звернувся до Європейського парламенту з проханням терміново виділити кошти місцевим органам самоврядування для подальшого надання допомоги біженцям з України. За словами чиновника, фінансові можливості Польщі та, зокрема, її столиці не безмежні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини