Головна Новини Світ Польща "Чекаємо на сигнал з українського боку", - польський міністр
commentss НОВИНИ Всі новини

"Чекаємо на сигнал з українського боку", - польський міністр

За наявними даними, у період з 1 вересня Польща вивезла з України понад 2 тисячі смертельно хворих громадян, всі вони живі

29 грудня 2022, 17:59 comments3460
Поділіться публікацією:

Ні для кого не є секретом, що Польща є країною, яка не просто прийняла бік України у війні з РФ, вона з першого дня військового конфлікту надала українцям допомогу, яку "не змогли" надати інші держави. Понад 8 мільйонів біженців перебувають у Польщі, всі вони були прийняті до будинків місцевих громадян як рідні. Влада сусідньої країни, у свою чергу, аж до сьогодні продовжує не лише створювати умови для нормального життя переселенців (житло, робота, освіта), а й не забуває допомагати тим, хто з певних причин залишився жити в Україні. В даному випадку йтиметься про онкохворих, чиє життя в умовах постійних бомбардувань з боку Росії давно б обірвалося, якби не Польща.

"Чекаємо на сигнал з українського боку", - польський міністр

Процес евакуації, з відкритих джерел


Так, 1 вересня у Польщі, за підтримки Європейського союзу було відкрито так званий Центр медичної евакуації "Ясенка". Цей заклад займається транспортуванням смертельно хворих українців з України до Європи, забезпечує їхню безпеку, надає для супроводу пацієнтів професійних лікарів та новітню техніку.


Співробітники цієї установи врятували вже кілька тисяч людей. Центр "Ясенка", розташований у Жешуві, успішно транспортував українців у найкращі європейські клініки, залежно від діагнозу та медичних показників хворих. Лише за останній тиждень кілька українців вирушили до таких країн, як Нідерланди та Німеччина.


Нещодавно, Центр відвідав міністр охорони здоров'я Польщі Адам Недзельський із своїм українським колегою Віктором Ляшком. В інтерв'ю журналістам, передає видання Wyborcza.pl, польський міністр заявив: "Наш центр готовий прийняти більше людей, у нас є місця та можливість допомогти. Чекаємо на сигнал з українського боку".


Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що на війні в Україні загинув черговий громадянин Польщі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини