Головна Новини Світ Польща Останній шлях героя: у Польщі поховали співвітчизника, який загинув під Бахмутом
commentss НОВИНИ Всі новини

Останній шлях героя: у Польщі поховали співвітчизника, який загинув під Бахмутом

Кшиштофу було лише 32 роки, він з юності захоплювався стрільбою і завжди хотів присвятити життя армії.

28 грудня 2022, 17:22 comments1027
Поділіться публікацією:

Польща, як і Україна, продовжує втрачати своїх найкращих громадян — справжніх героїв, які вирішили ризикнути життям заради свободи, миру та незалежності. 27 грудня у польському місті Ченстохов відбулося прощання з черговим солдатом, який загинув у війні в Україні. Прах 32-річного Кшиштофа Тифеля, якого було вбито під Бахмутом, поховали на Муніципальному міському цвинтарі.

Останній шлях героя: у Польщі поховали співвітчизника, який загинув під Бахмутом

Прощання з Кшиштофом, з відкритих джерел


За наявними даними, загиблий ще задовго до початку війни в Україні вирішив присвятити життя армії та обороні. Він був інструктором зі стрільби у місцевій Стрілковій асоціації, трохи пізніше був прийнятий на службу до підрозділу розвідки.


Коли російські війська увійшли до України, Кшиштоф відразу почав діяти. Починаючи з квітня місяця він перебував у Рівному як інструктор, ділився своїм досвідом із добровольцями, навчав їх принципам виживання в особливих умовах (взимку, під час обстрілів, в окопах). Пізніше поляк виявив ініціативу, вирішивши піти далі – він вступив до міжнародного легіону ЗСУ, там він захищав Україну разом зі своїм співвітчизником Янушем Шереметом, який також загинув у грудні.


Згідно з інформацією видання Wyborcza.pl, прах Кшиштофа був похований у присутності не лише рідних та знайомих, а й його товаришів по службі, представників української діаспори, розвідувальних служб та членів Стрілецької організації.


Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що на єврейському цвинтарі одного з польських міст український художник створив справжній витвір мистецтва – на стіні при вході створив мандал із тисячі дзеркальних уламків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини