Головна Новини Світ Польща Чи блокують поляки пасажирські перевезення. Прикордонники дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи блокують поляки пасажирські перевезення. Прикордонники дали відповідь

Протестувальники, які блокують польсько-український кордон обіцяли, що не будуть блокувати рух легкових автомобілів та автобусів, про це на брифінгу повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко

19 лютого 2024, 15:23
Поділіться публікацією:

Як повідомив Андрій Демченко, в першу чергу польські фермери блокують рух для вантажних транспортних засобів. За його словами, прикордонники відзначають, що легкові автівки та пасажирські автобуси перетинають кордон як на виїзд з України, так і слідують з Польщі в напрямку України.

Чи блокують поляки пасажирські перевезення. Прикордонники дали відповідь

Андрій Демченко

"Тому сказати, що вони блокують рух я не можу. Звісно, що ми звертали увагу й на відеоматеріали, які з'являлися у відкритому доступі що начебто вони перешкоджали руху автобусам. Але скоріш за все через їх перебування на автошляхах, які ведуть до кордону, просто ускладнює рух для певних категорій транспорту власне, щоб об'їхати місця скупчення польських фермерів",
— сказав Демченко.

При цьому він ще раз підкреслив, що рух автобусів зокрема відбувається в обидва боки.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що польські протестувальники заблокували рух пасажирського автобусу. Відео інциденту з’явилося в соцмережах. На інцидент відреагував міністр інфраструктури Олександр Кубраков. Як повідомив міністр, після цього інциденту він провів термінова телефонні перемовини з головою Бюро нацбезпеки Польщі Яцеком Сєвєрой і підкреслив, що такі дії протестувальників є недопустимими. Міністр підкреслив, що блокування кордону є прямою загрозою безпеці країни, що обороняється і впливає на боротьбу з Росією.

Про те, що ситуація на кордоні з Польщею стає більш критичною, заявив і заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач. За його словами, наразі польські фермери блокують шість пунктів пропуску. Найбільш критична ситуація, говорить заммінстра, склалась на пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ", де взагалі припинився рух вантажного транспорту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

19 лютого 2024, 15:45

Шахрайські юдейці і тут збрехали. Корумпованим і олігархам треба сформувати з України думку що вона в оточенні ворогів так красти легше. Фортеця в осаді. Недаремно Фюрер - це остаточний вирок для 52 мільйонній країни. Тому і програли.


Новини