Головна Новини Світ Польща Чи може уряд Туска зупинити протест фермерів. Екс-посол дав вичерпну відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може уряд Туска зупинити протест фермерів. Екс-посол дав вичерпну відповідь

Протести польських фермерів наносять удар не лише економіці обидвох країн, але і завдають удар на суспільному рівні, сказав в коментарі Oboz.ua екс-посол України в Польщі Андрій Дещиця. За його словами, між народами починається напруження

20 лютого 2024, 11:44
Поділіться публікацією:

Протест на польсько-українському кордоні необхідно негайно припинити, проте в уряді Дональда Туска немає достатньої політичної волі, щоб зробити це, говорить Андрій Дещиця.

Чи може уряд Туска зупинити протест фермерів. Екс-посол дав вичерпну відповідь

Андрій Дещиця

За його словами, протести фермерів завдають удару не тільки по економіці обох країн. Набагато важливіше, що вони створюють напруження між двома народами, додав Дещиця.

"Між народами починається певне напруження, яке абсолютно не потрібне, особливо в час, коли далі триває широкомасштабна агресія Росії в Україні",
— підкресли колишній посол.

Також він розповів, що польська сторона хоче більш ретельно перевіряти товари, які йдуть з України. При цьому Дещиця підкреслив, що митники можуть проводити такі перевірки, але протестувальники – точно ні.

"Функціонально прикордонники чи митники можуть дивитися більш прискіпливо, це також не добре, я вважаю. Але вони принаймні мають на це право. Але протестувальники точно не мають право перевіряти наші машини і висловлювати згоду, чи вони можуть проїхати через кордон чи ні",
— зазначив дипломат.

Нагадаємо, як повідомляв портал "Коментарі" польські протестувальники погрожують, що з 20 лютого будуть заблоковані всі пункти пропуску з Україною.

Разом з тим, президент Володимир Зеленський розкритикував блокування польськими фермерами пунктів пропуску на кордоні з Україною, закликавши до спільних та раціональних рішень цієї ситуації. За його словами, проблема не в зерні, а у політиці.

Окрім того, міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський написав протестувальникам лист, в якому закликав їх до компромісу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини