Головна Новини Світ Польща Чи обмежить Польща пільги для військовозобов'язаних українців: у МЗС зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи обмежить Польща пільги для військовозобов'язаних українців: у МЗС зробили заяву

Для українців, які ухиляються від призову, може бути розроблена загальноєвропейська схема

25 травня 2024, 11:00 comments3099
Поділіться публікацією:

Насправді розглядається можливість обмеження пільг для українців за кордоном, які ухиляються від призову. Варшава вважає, що це має бути загальноєвропейська схема. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "The Guardian" зробив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Чи обмежить Польща пільги для військовозобов'язаних українців: у МЗС зробили заяву

Радослав Сікорський. Фото: із відкритих джерел

Міністр заявив, що Україна має сама вирішити та повідомити, що робити з військовозобов'язаними чоловіками, які перебувають за кордоном. Насамперед рішення має ухвалити офіційний Київ.

"Я точно не вірю у те, що існує право людини отримувати соціальне страхування за те, що вона ухиляється від призову. Ті, хто воює на фронті, також мають права людини", — прокоментував Радослав Сікорський.

На думку глави МЗС Польщі, будь-яка схема обмеження пільг має бути загальноєвропейською, інакше заклики, що уникають, почнуть купувати пільги по всій Європі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — зараз немає однозначної відповіді, чи держава подаватиме у розшук громадян України, які незаконно перебувають за кордоном і не оновлюють свої дані. Але це питання особливо гостре, враховуючи набрання чинності новим законом про мобілізацію, який потребує оновлення своїх облікових даних. Таку заяву в ефірі проекту Радіо Свобода "Свобода Live" зробив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

Також видання "Коментарі" повідомляло – міністр внутрішніх справ німецької федеральної землі Гессен Роман Посек не відкинув можливості того, що Німеччина може допомогти Україні з поверненням військовозобов'язаних чоловіків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини