Головна Новини Світ Польща Чи підтримують більшість поляків прийом українських біженців: нове опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи підтримують більшість поляків прийом українських біженців: нове опитування

Лише третина поляків налаштована проти прийому українських біженців

9 квітня 2024, 15:02
Поділіться публікацією:

Рівень підтримки українських біженців у Польщі залишається високим через два роки війни. Лише третина поляків налаштована проти прийому українців, які рятуються від війни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише pap.pl.

Чи підтримують більшість поляків прийом українських біженців: нове опитування

Українські біженці. Фото: з відкритих джерел

Згідно з новим опитуванням польського центру з вивчення громадської думки CBOS, у березні 2024 року рівень підтримки прийому біженців з України в польському суспільстві знизився лише на 1% порівняно з листопадом 2023 року. Усього за прийом біженців зараз висловлюються 61% опитаних, проти – 31%.

На запитання, чи має Польща приймати біженців із зон конфлікту, респонденти дали такі відповіді: "однозначно так" – 17%; "напевно, так" — 44%; "швидше ні" — 19%; "однозначно ні" — 12%; "важко сказати" — 8%.

У березні 2022 року 94% поляків підтримували прийом біженців із України.

Водночас опитування у березні 2024 року показало, що 83% поляків вважають, що війна в Україні становить пряму загрозу безпеці Польщі. Торік у листопаді таку думку висловлювали 74% опитаних. 57% поляків стурбовані можливістю військового нападу Росії на країни НАТО протягом найближчих 3-8 років. 32% опитаних вважають такий сценарій малоймовірним.          

Читайте також на порталі "Коментарі" — у країнах Євросоюзу перебувають 4,2 млн. українців, які користуються тимчасовим захистом. Але останнім часом кількість людей із таким статусом знижується. Про це повідомляє Євростат.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в одній із країн ЄС готують серйозні обмеження для українських біженців: що зміниться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини