Головна Новини Світ Польща Чи розблокує Польща кордон з Україною: про що домовилися сторони
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи розблокує Польща кордон з Україною: про що домовилися сторони

Польща заявила про прорив у переговорах щодо розблокування українського кордону

22 грудня 2023, 19:58
Поділіться публікацією:

Україна та Польща за результатами переговорів у Києві здійснили прорив у питанні вирішення проблеми блокади українського кордону польськими перевізниками. Про це після зустрічей в українській столиці заявив заступник міністра інфраструктури Польщі Павел Ганчарж. Заяву чиновника опублікувало видання Wirtualna Polska, передає портал "Коментарі".

Чи розблокує Польща кордон з Україною: про що домовилися сторони

Польські перевізники продовжують блокувати український кордон. Фото з відкритих джерел

Павел Ганчарж повідомив, що провів переговори з українським колегою Сергієм Деркачем. За словами польського урядовця, Київ та Варшава наразі узгоджують "останні деталі" та готові до компромісів у питанні розблокування кордону. Посадовець сподівається, що "до Різдва вдасться вирішити цю проблему".

Ганчарж повідомив, що польський міністр інфраструктури планує зустрітися з комітетом, який організував блокаду кордону, щоби обговорити досягнуті у Києві компроміси.

"Україна бореться з Росією. Але є також інтереси польських підприємців, які турбуються про своє існування та про те, що українські перевізники можуть витіснити їх з ринку перевезень у Євросоюзі. Ми намагаємося вирішити цю проблему. Я думаю, що після сьогоднішньої зустрічі у Києві стартова позиція дуже хороша", — наголосив Павел Ганчарж.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що новий польський уряд, який у грудні очолив Дональд Туск, ухвалив рішення про звільнення керівництва трьох державних медіа. Без посад залишилися керівники "Польського радіо", Польської агенції преси РАР і телебачення TVР. В уряді Туска звільнення керівництва ЗМІ пояснили впровадженням реформи державних медіа та необхідністю їх деполітизації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.wp.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини