Головна Новини Світ Польща У Польщі звільнили керівників держмедіа: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі звільнили керівників держмедіа: яка причина

У Польщі уряд звільнив керівництво трьох державних ЗМІ

20 грудня 2023, 20:38
Поділіться публікацією:

Новий польський уряд, який у грудні очолив Дональд Туск, ухвалив рішення про звільнення керівництва трьох державних медіа. Про це повідомляє Міністерство культури Польщі, передає портал "Коментарі".

У Польщі звільнили керівників держмедіа: яка причина

Польський уряд звільнив очільників державних медіа. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що без посад залишилися керівники "Польського радіо", Польської агенції преси РАР і телебачення TVР.

У відповідь на рішення нового уряду на сьогоднішній день найбільша польська опозиційна партія "Право і справедливість" оголосила про початок протестів з метою "захистити демократію".

В уряді Туска звільнення керівництва ЗМІ пояснили впровадженням реформи державних медіа та необхідністю їх деполітизації.

Нинішній уряд Польщі вважає, що усі ці три медіа виконували функцію "рупорів пропаганди" та працювали в інтересах президента Анджея Дуди та його соратників.

Уряд Туска пообіцяв створити у Польщі нові ЗМІ, які будуть здійснювати більш збалансовану інформаційну політику.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що польський чиновник Міхал Колодзейчак наголосив, що вступ України до ЄС негативно вплине на польських фермерів. Замість блокування вступу, Колодзейчак пропонує альтернативний ультиматум, який полягає у забороні української продукції у Польщі на 20 років. Таким чином польський замміністра пропонує Україні ультиматум, який стосується заборони українських продуктів на два десятиліття. Як приклад Колодзейчак ставить Німеччину, яка закрила ринок праці для поляків на 8 років після вступу Польщі до ЄС.

"Коментарі" також повідомляли, що у Європейському Союзі закликали угорського очільника уряду Віктора Орбана не торгуватись з ними щодо питання вступу України до ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини