Головна Новини Світ Польща Число поляків, які бажають воювати за Україну, зростає з кожним днем: влада Польщі стурбована
commentss НОВИНИ Всі новини

Число поляків, які бажають воювати за Україну, зростає з кожним днем: влада Польщі стурбована

Лише у листопаді було подано 25 заявок на отримання спецдозволу про вступ до ЗСУ

21 грудня 2022, 08:21 comments1468
Поділіться публікацією:

З кожним місяцем кількість громадян Польщі, які бажають вирушити в Україну, відстоювати її незалежність та територіальну недоторканність на полі бою, зростає. Деякі політики на тлі останніх подій навіть внесли на розгляд Сенату законопроект, який скасовує покарання за службу в іноземних структурах. Точніше, у Польщі запропонували дозволити громадянам вступати до Збройних сил України без отримання спеціального дозволу від уряду. Ініціативу щодо внесення правок до чинного законодавства РП було розпочато ще навесні, проте до сьогодні питання розглянуто не було.

Число поляків, які бажають воювати за Україну, зростає з кожним днем: влада Польщі стурбована

Фото тематичне, з відкритих джерел


За даними видання Wyborcza.pl, у листопаді польський уряд отримав майже 30 заявок від громадян, у яких вони просили видати дозвіл на вступ до оборонних/військових структур за кордоном. 25 із вищевказаної кількості заявок стосувалися України — переважно поляки просили про вступ до лав ЗСУ.


"Є закон, який діє вже багато років. Обов'язок з оборони конкретної країни може бути покладений лише на її громадян. Ми б не хотіли, щоб поляки масово виїжджали воювати за іншу країну без отримання дозволу від спеціального, компетентного органу влади", — зазначили у Міністерство національної оборони.


Відомо, що з 25 заявок, поданих поляками у листопаді, уряд схвалив лише дві.


Варто зазначити, що, незважаючи на безліч бюрократичних моментів, через які має пройти кожен поляк, щоб вирушити воювати за Україну, зробити це можливо. На підтвердження цьому сумні новини, які часто з'являються у польських ЗМІ – вони часто пишуть про загибель своїх співгромадян на території України.


Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що на полі бою біля Луганська було смертельно поранено громадянина Польщі, який приїхав захищати незалежність України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини