Головна Новини Світ Польща Варшава прощається з черговим солдатом, який віддав життя за Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Варшава прощається з черговим солдатом, який віддав життя за Україну

На момент загибелі Даніелю було 35 років, він захоплювався зброєю та полюванням, мріяв пов'язати життя з армією.

20 грудня 2022, 12:07
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 20 грудня, на Старому Повонзькому цвинтарі у Варшаві відбудеться прощання з Даніелем Штибером — 35-річним уродженцем польської столиці, який вирушив воювати за Україну ще на самому початку російського вторгнення. За наявними даними, загиблий вступив до легіону територіальної оборони, до складу якого входили іноземці, які приїхали захищати незалежність та свободу України.

Варшава прощається з черговим солдатом, який віддав життя за Україну

Даніель Штибер, з відкритих джерел


За словами товаришів по службі Даніеля, хлопець завжди відрізнявся гарним почуттям гумору, сильно захоплювався зброєю і завжди хотів пов'язати своє життя зі службою в армії.


"Даніель почав активно допомагати Україні вже на 10 день війни. Він неодноразово їздив туди у складі гуманітарних конвоїв, займався перевезенням людей до Польщі. Незважаючи на допомогу та підтримку, яку він надавав, йому було мало, він завжди хотів узяти участь у чомусь більш значущому. І це трапилося. Кмітливість і сміливість Даніеля все-таки помітили, йому запропонували вступити в легіон територіальної оборони. Захищаючи кордони Луганської області, наприкінці листопада його не стало, був убитий. Тепер ми можемо лише молитися за нього, пам'ятати і невтомно дякувати за його відвагу", — розповідає Міхал Веремейчик із Варшавського братства мисливців, членом якого був і загиблий.


За наявними даними, окрім Даніеля та інших поляків, в міжнародному легіоні тероборони служили американці, французи, британці та вихідці з інших країн Європи.


Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що у польському Вроцлаві пройшов мітинг, організований росіянами. Основним гаслом протесту була фраза "Немає життя в Росії, доки Путін живий". Хода громадян країни-агресора викликала подвійне почуття як у поляків, так і в українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини