Головна Новини Світ Польща Чужа мова, пошук роботи та ставлення поляків: українка поділилася досвідом перебування у Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чужа мова, пошук роботи та ставлення поляків: українка поділилася досвідом перебування у Польщі

Клементина перебуває у Польщі з березня минулого року. Жінка разом із дочкою проживає та працює у місті Ополе.

12 січня 2023, 10:54 comments3449
Поділіться публікацією:

40-річна Клементина із Хмельницького приїхала до Польщі на початку березня разом із дочкою-підлітком. За 11 місяців життя в Польщі в українки накопичилася велика кількість вражень та емоцій, адже життя в чужій країні завжди помітно позначається на світогляді людини, змінюючи її ставлення до багатьох речей. Про свій досвід життя за кордоном Клементіна розповіла Аніті Карвовській, журналістці відомого польського видання Wyborcza.

Чужа мова, пошук роботи та ставлення поляків: українка поділилася досвідом перебування у Польщі

фото тематичне, з відкритих джерел

"Ми з дочкою приїхали до Ополе. Грошей на кілька перших тижнів життя мало вистачити, проте я відразу почала шукати роботу, розуміючи, що в Польщі ми надовго. Для початку – звернулася до місцевого Муніципального центру для біженців, який в результаті мені дуже допоміг. Перше, що потрібно було зробити, – це вивчити польську мову, інакше тут буде дуже важко адаптуватися до життя. Я пішла на безкоштовні курси для переселенців, потроху почала розмовляти та розуміти їхню мову", — каже жінка.

За словами Клементини, в Україні вона працювала на фабриці з виробництва нижньої білизни, тож і в Польщі жінка почала шукати схожу роботу.

"Центр допомоги біженцям направив мене в агентство з працевлаштування, яке, своєю чергою, направило мене на завод із виробництва автомобільних запчастин. На ньому я працюю і зараз, оператором верстата. Тут працює багато українців, бригадирка хоч і полька, але добре розмовляє українською. Це не завжди добре, адже у своєму середовищі важко вивчити польську, її потрібно практикувати", — додає вона.

Біженка зазначає, що Польща стала для неї справжнім здивуванням та відкриттям одночасно, адже вона не очікувала, що громадяни сусідньої країни нададуть таку суттєву та масштабну підтримку Україні в такий нелегкий час.

"Знаю, раніше не всі поляки добре ставилися до українців. Але зараз я бачу повну згуртованість громадян сусідньої країни щодо допомоги українцям. Я їм дуже вдячна", — підсумувала Клементіна.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що мер Варшави із трьома своїми європейськими колегами відвідав Київ.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини