Головна Новини Світ Польща Цифри шокують: Нацбанк Польщі з'ясував, скільки українців мають намір залишитися в країні назавжди (звіт)
commentss НОВИНИ Всі новини

Цифри шокують: Нацбанк Польщі з'ясував, скільки українців мають намір залишитися в країні назавжди (звіт)

Найпопулярнішим містом, у якому українці хотіли б залишитися назавжди, стало Катовіце.

3 січня 2023, 11:46 comments9401
Поділіться публікацією:

Польща стала єдиною країною у світі, яка прийняла у свої обійми найбільшу кількість українських біженців. Число постійно проживаючих переселенців у Польщі постійно змінюється – через близьке розташування України вони то їдуть додому до рідних, то повертаються, коли Росія знову починає бомбардувати мирні міста. Є також ті українці, яким життя в Польщі сподобалося настільки, що вони вирішили залишитися жити в ній назавжди. Національний банк провів власне дослідження та з'ясував, який відсоток біженців готовий пов'язати своє подальше життя з Польщею.

Цифри шокують: Нацбанк Польщі з'ясував, скільки українців мають намір залишитися в країні назавжди (звіт)

фото тематичне, з відкритих джерел

Якщо вірити результатам дослідження, у деяких містах Польщі проживає понад 25% біженців, які заявили про намір залишитися там назавжди, отримавши так званий "сталий побит" – "постійне місце проживання".

Наприклад, в Ополе, за офіційними даними, було видано близько 4 тисяч ідентифікаційних номерів зі статусом УКР (видаються українцям після 24 лютого 2022 року). Згідно зі звітом Нацбанку, трохи менше 20% від зазначеної кількості біженців планують залишитися жити в Ополе, а це близько 800 людей.

На наведеному нижче графіку можна побачити, що найбільше переселенців хоче залишитися жити в Катовіце (26%), а найменше – у Любліні (7%).

Цифри шокують: Нацбанк Польщі з'ясував, скільки українців мають намір залишитися в країні назавжди (звіт) - фото 2

Нагадаємо , раніше видання "Коментарі" повідомляло, що війна в Україні може призвести багато бідних держав до абсолютного голоду. За даними авторитетного американського видання, у такій країні, як Судан, ціни у короткостроковій перспективі можуть зрости на 1900%. Постраждати від військового конфлікту, що триває, можуть навіть Сполучені Штати, там експерти прогнозують зростання цін на 60%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини