Головна Новини Світ США Рекордний рівень голоду та небачене зростання цін - NYT про країни, які можуть не пережити війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Рекордний рівень голоду та небачене зростання цін - NYT про країни, які можуть не пережити війну в Україні

За даними The New York Times, у перспективі в США можуть піднятися ціни на 60%, не кажучи вже про бідні держави, такі як, наприклад, Судан

3 січня 2023, 10:52
Поділіться публікацією:

Російське вторгнення в Україну в лютому минулого року започаткувало не лише масову загибель цивільного населення, але й небачену раніше кризу, яка вдарила навіть по найстійкішим країнам світу. Так, згідно з недавнім дослідженням авторитетного видання The New York Times , безперервна війна в Україні може призвести до зростання цін у США на 60%, а африканська держава Судан, приміром, взагалі може зіткнутися з небаченим рівнем голоду, там ціни можуть піднятися на 1900%. .

Рекордний рівень голоду та небачене зростання цін - NYT про країни, які можуть не пережити війну в Україні

фото тематичне, з відкритих джерел

Москва не припиняє руйнувати інфраструктуру українських міст, щоденні бомбардування знищують ключові об'єкти енергомережі, а від уламків ракет та градів продовжує гинути мирне населення. Через постійні обстріли, йдеться в матеріалі The New York Times , у тому числі блокується вивезення пшениці з України та інших затребуваних зернових культур. Ситуація, що склалася, в перспективі може довести найбідніші країни світу до катастрофічного рівня голоду, мільйонам громадянам може бути перекритий доступ до елементарних продуктів харчування.

За даними The New York Times , босфорська протока наразі переповнена суднами з українською пшеницею, вони стоять у довгій черзі не годинами, а днями, чекаючи на перевірки. Ця протока стала останнім шансом для світу уникнути "голодної катастрофи", адже після російського вторгнення в Україну, вартість та попит на пшеницю зросли в рази. Це зумовлено тим, що частина найплідніших земель України перебуває або в окупації, або під постійними обстрілами. Таким чином, невідомо, коли один із найбільших на планеті постачальників пшениці – Україна, зможе відновити виробництво цієї зернової культури відповідно до її споживання у світі.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що збройні сили Польщі закуплять рекордну кількість гвинтівок вітчизняного виробництва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини