Головна Новини Світ Польща День незалежності Польщі: у Вроцлаві пройде антиукраїнський мітинг
commentss НОВИНИ Всі новини

День незалежності Польщі: у Вроцлаві пройде антиукраїнський мітинг

У минулому антиукраїнський активіст був священиком

4 листопада 2022, 18:13
Поділіться публікацією:

11 листопада Польща відзначатиме День незалежності, в рамках святкування якого, зазначають місцеві ЗМІ, у Вроцлаві пройде антиукраїнський мітинг. Відомо, що організатором цієї ходи стане улюбленець націоналістичних медіа та путінських ЗМІ Яцек Мендлар. Чоловік, який колись служив священником, відомий своєю ненавистю до українського народу, більш того, раніше він уже був засуджений до 1 року виправних робіт за розпалювання ненависті серед польського населення.

День незалежності Польщі: у Вроцлаві пройде антиукраїнський мітинг

Мендлар ще до вторгнення Росії в Україну неодноразово організовував антиукраїнські ходи по всьому Вроцлаву та його околицях. Чоловік постійно кричав, що громадяни, які приїжджають із сусідньої країни, відбирають роботу у поляків і в таємниці поклоняються бандерівським ідолам. За словами екс-священника, через велику кількість емігрантів, Вроцлав з кожним днем стає дедалі українськішим.

ЗМІ акцентують увагу на тому, що за всю багаторічну націоналістичну діяльність Мендлара не було ще жодної організації чи партії за його участю, де гаслами не були б антиукраїнські висловлювання.

Чоловік також дуже активно використовує в інформаційній війні проти України низку історичних фактів, у тому числі й Волинську різанину. Про цю подію він часто згадує у своїх профілях у соціальних мережах.

Цього ж місяця, у рамках святкування Дня незалежності, Мендлар хоче провести акцію під гаслом: "Зупинити українізацію Польщі". Мета цієї демонстрації полягає в тому, щоб вкотре нагадати українцям, що в Польщі вони лише небажані гості, не більше.

Нагадаємо, раніше наше видання повідомляло , що у Вроцлаві місцева прокуратура порушила кримінальну справу стосовно відомого актора. Чоловіка звинувачують у образі та приниженні українських біженців, яких останнім часом побільшало на території Польщі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини