Головна Новини Світ Польща Польському актору загрожує 5 років позбавлення волі за образу та приниження українських біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

Актуально Польському актору загрожує 5 років позбавлення волі за образу та приниження українських біженців

Войцех Ольшанський підтримує режим правління Володимира Путіна та Олександра Лукашенка

2 листопада 2022, 18:04 comments1085
Поділіться публікацією:

У Польщі розгорівся справжній скандал навколо одіозного актора Войцеха Ольшанського. Чоловіку загрожує до 5 років позбавлення волі за публічну образу біженців з України.

Польському актору загрожує 5 років позбавлення волі за образу та приниження українських біженців

Найактивніша фаза в кар’єрі Ольшанського припала на служіння в Національному театрі у Варшаві, а також виконання ролей другого плану у різноманітних вітчизняних фільмах та серіалах. Крім цього, актор займався організацією історичних реконструкцій, пізніше став співзасновником асоціації "Національний фронт Польщі". Ця організація, до слова, підтримувала вихід Польщі з Європейського Союзу та очищення країни від емігрантів.

Починаючи з 2016 року Ольшанський почав активно відстоювати свої націоналістичні та політичні переконання під псевдонімом "Александр Яблоновский­". Виходячи з його останніх дописів та заяв, чоловік підтримує режим Володимира Путіна, президента-диктатора Олександра Лукашенка та вважає пандемію коронавіруса вигадкою. Крім того, Ольшанський постійно цькував та принижував представників ЛГБТ-спільноти, а також неодноразово називав Сполучені Штати головним ворогом Польщі.

Останньою краплею для польської влади стало те, як Ольшанський прямо під час прямого ефіру почав принижувати українських біженців, а також погрожувати Ігору Ісаєву, журналісту з України, який живе і працює у Польщі. Після випуску даного ефіру Центр моніторингу ксенофобської поведінки звернувся до прокуратури Вроцлавсько-Фабричного району, повідомивши, що на його думку Ольшанським був здійснений злочин, передбачений статтями 119, 255 і 256 КК. Наразі триває слідство, актору загрожує до 5 років за гратами.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у Польщі українська біженка бігла 3 кілометри за потягом, в якому залишились її діти. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини