Головна Новини Світ Польща День Усіх Святих: у Кракові вшанували пам'ять жертв російської агресії
commentss НОВИНИ Всі новини

День Усіх Святих: у Кракові вшанували пам'ять жертв російської агресії

Цей задум був реалізований владою Кракова на прохання місцевих жителів.

3 листопада 2022, 09:49
Поділіться публікацією:

Як відомо, на початку листопада у Польщі відзначається свято Усіх Святих. Це день, коли всі поляки збираються біля могил своїх родичів та знайомих, покладають квіти до них на могили та моляться за упокій їхньої душі. Подібний сценарій розігрувався протягом багатьох десятиліть у всіх містах та селищах Польщі, проте цього року влада сусідньої країни вирішила внести деякі нововведення у процес святкування цієї важливої для всіх дати. Так, наприклад, на Раковицькому цвинтарі у Кракові місцеві жителі мали змогу вшанувати пам'ять загиблих внаслідок російської агресії українців.

День Усіх Святих: у Кракові вшанували пам'ять жертв російської агресії

Місцева влада підійшла до цього питання дуже організовано та відповідально. На Раковицькому цвинтарі в День Усіх Святих було відкрито спеціально відведене приміщення, на якому був повішений прапор України. Це означало, що саме тут усі бажаючі краківчани зможуть поставити свічку в пам'ять про мирних жертв російської агресії, покласти квіти до меморіальної плити, а також помолитися за упокій загиблих воїнів України.

Відомо, що ця ідея була реалізована муніципалітетом Кракова. Як зазначають самі чиновники, цей жест був відповіддю на запит широкого загалу – місцевих жителів, які напередодні неодноразово просили організувати уряд спеціальні місця на цвинтарях, де можна було б вшанувати пам'ять загиблих українців.

Насамкінець варто додати, що до Дня Усіх Святих, для зручності місцевих жителів, у Кракові було запущено вісім додаткових трамвайних ліній.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло , що у польському Вроцлаві порушили кримінальну справу стосовно відомого актора. Йому загрожує до 5 років позбавлення волі за образу українських чоловіків та жінок, які втекли до Польщі від війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://krakow.wyborcza.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини