Головна Новини Світ Польща До шпиталю Івано-Франківська прибув черговий гуманітарний конвой із Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

До шпиталю Івано-Франківська прибув черговий гуманітарний конвой із Польщі

У "коробках" з Польщі знаходилося різне медичне обладнання для одноразового використання, а також безліч різних ліків

18 грудня 2022, 13:41
Поділіться публікацією:

Університетська клінічна лікарня з польського міста Ополе відправила до Клінічного центру кардіології (Івано-Франківськ) черговий гуманітарний конвой із подарунками. За наявними даними, на купівлю всього медичного приладдя та ліків, які "поїхали" до українського госпіталю, було витрачено близько 10 тисяч британських фунтів стерлінгів. Про це повідомляє видання Wyborcza.

До шпиталю Івано-Франківська прибув черговий гуманітарний конвой із Польщі

фото тематичне, з відкритих джерел

Ініціатор програми підтримки, генеральний директор Університетської лікарні в Ополе Даріуш Мадера каже, що кошти на придбання медичного приладдя та медикаментів було отримано від Brokerska Grupa Ubezpieczeniowa WDB SA у вигляді одноразової пожертви.

"Перед тим, як відправити коробки з допомогою для Клінічного центру кардіології, в якому щодня проходить безліч життєво важливих операцій, ми зв'язалися з його керівництвом, щоб розпитати, чого саме потребує госпіталь. У результаті нами було закуплено всі необхідні товари та ліки, яких, за словами наших українських колег, потребує їхній кардіологічний центр", — каже гендиректор.

Відомо, що для українського госпіталю було закуплено безліч одноразового обладнання – апарати для переливання крові, шприци, голки та катетери. Крім цього, були закуплені сечогінні, дезінфікуючі та знеболювальні лікарські засоби. За наявними даними, транспорт для перевезення медикаментів було надано місцевою владою Ополе, безпосередньо за розпорядженням мера.

Нагадаємо , раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у польському Вроцлаві почав продаватися український хліб. Місцевих громадян приємно здивувала ця новина, проте багато хто шокував вартість вітчизняного продукту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини