Головна Новини Світ Польща Дуда скликає Радбез Польщі через війну в Україні: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Дуда скликає Радбез Польщі через війну в Україні: яка причина

Радбез Польщі відбудеться 20 грудня

19 грудня 2023, 21:15
Поділіться публікацією:

Польський президент Анджей Дуда завтра,  20 грудня  збирає на  засідання  членів польської Ради національної оборони. На ній обговорюватиметься  ситуація з війною в Україні.

Дуда скликає Радбез Польщі через війну в Україні: яка причина

Президент Польщі Анджей Дуда (фото з відкритих джерел)

Про це  сказав голова Бюро національної безпеки (BBN) РП Яцек Сєвєра  під час ефіру на  радіо ZET.

"Обговорюватимуться питання безпекової ситуації, пов’язані із ситуацією на фронті в Україні, аспект міжнародної безпеки, можливості підтримки Збройних сил України, питання реформування системи управління збройними силами та ініціатива президента щодо закону про реформування системи", -  повідомив голова  Бюро національної безпеки.

Польський посадовець   зазначив, що  засідання Ради   почнеться о 12:30 (за київським часом),  проходитиме воно в  президентському палаці "Бельведер".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що президент Зеленський емоційно відреагував на польську блокаду кордону.  Український президент подякував Польщі за усю допомогу спочатку російського вторгнення в Україну, але емоційно відреагував на блокування сусідньою країною кордонів, щоб перешкодити експорту української продукції.  

За його словами, Україна постала перед труднощами для експорту української продукції на фоні широкомасштабної військової агресії РФ. Президент Зеленський сказав, що з квітня по вересень "було дуже складно".

Також "Коментарі" писали про те, що у Польщі ставлять ультиматум Україні на 20 років щодо вступу до ЄС. Польський чиновник Міхал Колодзейчак наголосив, що вступ України до ЄС негативно вплине на польських фермерів. Замість блокування вступу, Колодзейчак пропонує альтернативний ультиматум, який полягає у забороні української продукції у Польщі на 20 років.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини