Головна Новини Світ Польща У Польщі ставлять ультиматум Україні на 20 років щодо вступу до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі ставлять ультиматум Україні на 20 років щодо вступу до ЄС

Заступник міністра сільського господарства Міхал Колодзейчак вимагає заборонити ввезення українських товарів до Польщі на 20 років.

17 грудня 2023, 09:00 comments5536
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Польський чиновник Міхал Колодзейчак наголосив, що вступ України до ЄС негативно вплине на польських фермерів. Замість блокування вступу, Колодзейчак пропонує альтернативний ультиматум, який полягає у забороні української продукції у Польщі на 20 років. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання PAP.

У Польщі ставлять ультиматум Україні на 20 років щодо вступу до ЄС

Заступник міністра сільського господарства Міхал Колодзейчак. Фото з відкритих джерел

Заступник міністра сільського господарства Міхал Колодзейчак вважає, що Польща не має шансів зупинити вступ України до Європейського Союзу, який стане "дуже поганим для польських фермерів і підприємців". Тому для захисту своїх фермерів Польща має запропонувати Україні певні умови.

"Замість того, щоб нарощувати якісь страхи та тривоги, накладати тверде вето: ми його не приймемо – це, на жаль, буде марною тратою часу. Ми повинні це усвідомити. Нам скоріше потрібно підготувати Польщу та ЄС до того, що цей процес вступу перейде в наступну фазу", – вважає Міхал Колодзейчак.

Таким чином польський замміністра пропонує Україні ультиматум, який стосується заборони українських продуктів на два десятиліття. Як приклад Колодзейчак ставить Німеччину, яка закрила ринок праці для поляків на 8 років після вступу Польщі до ЄС.

"Сьогодні ми маємо говорити про те, що агропродовольчі товари з України – сирі та перероблені – не потраплять до Польщі, наприклад, 20 років після вступу України до ЄС" – сказав Колодзейчак.

За словами польського чиновника, він збирається переконати Єврокомісію, що сільське господарство України стане дестабілізуючим фактором для продовольчої безпеки в кожній країні ЄС. Тому такий ультиматум Україні дозволить підготуватись місцевим фермерам, іншому випадку Колодзейчик вважає, що "ми (поляки) закриємо наші ферми".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Європейському Союзі закликали Віктора Орбана не торгуватись з ними щодо питання України в ЄС.

Також "Коментарі" писали, що новий премʼєр Польщі Дональд Туск у першій промові згадав про Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини