Головна Новини Світ Польща Дуда зробив нову заяву про українське зерно: що пропонують у Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Дуда зробив нову заяву про українське зерно: що пропонують у Польщі

Варшава таки залишить у силі свою заборону на експорт

24 вересня 2023, 17:37
Поділіться публікацією:

Щоб Україна змогла експортувати своє зерно країнам, що його потребують, Польща підготувала транзитні коридори. Але поляки залишать у силі свою заборону на експорт. Таку заяву зробив президент Польщі Анджея Дуди в ефірі TVP1.

Дуда зробив нову заяву про українське зерно: що пропонують у Польщі

Анджей Дуда (фото з відкритих джерел)

Польський президент заявив, що вважає правильним введення заборони на продаж зерна й іншої продукції в Польщі з України

Дуда заявив, що треба зробити все, аби транзит зерна з України був якомога більшим

"Завдяки праці наших фермерів ми самодостатні. Нам не потрібне зерно з України. Їх чудові врожаї під час війни дуже мало дісталися країнам, які їх справді потребували. У Польщі підготували транзитні коридори, завдяки яким українське зерно може проходити через Польщу та експортуватися куди потрібно. Ми намагаємося допомогти Україні й тим країнам, які потребують цієї допомоги", — заявив Дуда.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Польщі закликають шантажувати Україну. Польський депутат від партії "Конфедерація" Кшиштоф Босак вважає, що Польща має різкіше відстоювати власні інтереси. Босак закликав вдатись до шантажу України і заборонити транзит зброї через Польщу, поки Україна не відкличе свій позов.

Кшиштоф Босак відреагував на позов України до СОТ щодо продовження ембарго Польщі на українське зерно. За словами Босака Україна діє агресивно проти Польщі, тому Варшава має закрити свої кордони для Києва. Крім того, Босак вбачає на інші проблеми в Польщі, які пов’язані з Україною. Польський депутат закликав скоротити усі соціальні виплати для українців. Нагадаємо, що Польща, Словаччина та Угорщина висловили готовність продовжити заборону на імпорт українського зерна, яка мала закінчитись 15 вересня.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини