Головна Новини Світ Польща У Польщі закликають шантажувати Україну: пропонують заборонити транзит зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі закликають шантажувати Україну: пропонують заборонити транзит зброї

Польський депутат оголосив про потребу Варшаву діяти агресивніше проти України.

24 вересня 2023, 14:50 comments1995
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Польський депутат від партії "Конфедерація" Кшиштоф Босак вважає, що Польща має різкіше відстоювати власні інтереси. Босак закликав вдатись до шантажу України і заборонити транзит зброї через Польщу, поки Україна не відкличе свій позов.

У Польщі закликають шантажувати Україну: пропонують заборонити транзит зброї

Депутат Сейму Польщі Кшиштоф Босак. Фото з відкритих джерел

Кшиштоф Босак відреагував на позов України до СОТ щодо продовження ембарго Польщі на українське зерно. За словами Босака Україна діє агресивно проти Польщі, тому Варшава має закрити свої кордони для Києва.

"Якщо їм все ще потрібні поставки палива та зброї, вони, ймовірно, можуть взяти до уваги наші вимоги. Я вважаю, що настав час почати говорити з цією країною більш наполегливо", — заявив Кшиштоф Босак.

Крім того, Босак вбачає на інші проблеми в Польщі, які пов’язані з Україною. Польський депутат закликав скоротити усі соціальні виплати для українців.

Нагадаємо, що Польща, Словаччина та Угорщина висловили готовність продовжити заборону на імпорт українського зерна, яка мала закінчитись 15 вересня.

Цікаво, що це не вперше Кшиштоф Босак критично висловлюється щодо України. Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що польський депутат виставив українському уряду рахунок за допомогу Польщі у війні. Допомога включає військові витрати, гуманітарну допомогу та інше. Загальна сума рахунку склала понад 100 млрд злотих (близько 860 млрд гривень).

Також "Коментарі" писали, що прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив припинення постачання зброї в Україну. Речник уряду Польщі Пьотр Мюллер у заяві пояснив, що Польща не буде постачати Україні нову зброю, однак виконає всі контракти, які були укладені раніше. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини