Головна Новини Світ Польща «Двушка» за тридцять тисяч гривень на місяць та вето на дітей: як виживають українці у польському Вроцлаві
commentss НОВИНИ Всі новини

«Двушка» за тридцять тисяч гривень на місяць та вето на дітей: як виживають українці у польському Вроцлаві

Ще рік тому кімнату можна було зняти за 900 злотих (близько 8000 гривень), зараз її мінімальна вартість становить 1200 злотих (10560 гривень)

25 січня 2023, 21:46 comments6134
Поділіться публікацією:

Незважаючи на величезну кількість проблем, з якими зіткнулися українці за кордоном, неможливо майже нічого сказати негативного лише відносно Польщі. Початок військового вторгнення Росії в Україну став причиною відкриття масштабних таборів для біженців, кожен залізничний вокзал був подібний на тризірковий готель просто неба, а щедрість і доброта поляків і зовсім нагадувала головних героїв якоїсь доброї казки.

«Двушка» за тридцять тисяч гривень на місяць та вето на дітей: як виживають українці у польському Вроцлаві

фото тематичне, з відкритих джерел

На жаль, кожна казка має кінець. Безсумнівно, поляки і зараз надають неймовірно велику допомогу біженцям, як і раніше безкоштовно пускають жити у власні житла, беруть участь у збиранні грошей та допомагають різною "гуманітаркою". Ні для кого не стане здивуванням те, що розселити всіх біженців безкоштовно – це непосильне завдання, тим більше для Польщі, кордон якої перетнуло понад 8 мільйонів громадян України. Саме "квадратні питання" викликають у нинішніх переселенців найбільшу кількість проблем.

Переглядаючи соціальні мережі, вірніше, різні тематичні групи на кшталт "Наші люди у Вроцлаві" або "Наш Вроцлав", важко не звернути увагу на неймовірно високу орендну плату за квартири, кімнати та домоволодіння. Ще рік тому кімнату можна було зняти за 900 злотих (близько 8000 гривень), зараз її мінімальна вартість становить 1200 злотих (10560 гривень).

З квартирами та будинками проблема куди серйозніша. Справа в тому, що багато українців приїхали з дітьми та домашніми тваринами. У 70% випадків власники житла не хочуть запускати на свої квадратні метри нехай не серйозних, але потенційних шкідників майна. Зараз, наприклад, двокімнатна квартира у Вроцлаві коштуватиме переселенцям 3000 злотих (близько 27 000 гривень). У передмісті можна знайти дешевший варіант, за 2 тисячі злотих (17 000 гривень).

Ціни, порівняно з минулим роком, зросли як мінімум на 15%-20%. Вартість житла також залежить від району, де розташована квартира. Там, де є садок, школа, лікарня та багато магазинів, ціни на нерухомість можуть досягати рекордних показників.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що у Польщі прискорили процес будівництва стіни на кордоні з Калінінградом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua, Facebook
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини