Головна Новини Світ Польща Євросоюз готує новий ЛГБТ-закон: усі чекають на реакцію Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз готує новий ЛГБТ-закон: усі чекають на реакцію Польщі

Нововведення торкнуться лише дітей, чиїми батьками є ЛГБТ-пари

7 грудня 2022, 23:10 comments1021
Поділіться публікацією:

У Євросоюзі мають намір внести деякі зміни до закону, який регулює права дітей, батьками яких є одностатеві пари. В даному випадку, йдеться в повідомленні, нововведення торкнуться дійсно лише розширення прав неповнолітніх, а не їхніх батьків. У ЗМІ, однак, чомусь сумніваються, що Польща одразу підтримає ЄС у цьому питанні.

Євросоюз готує новий ЛГБТ-закон: усі чекають на реакцію Польщі

фото тематичне, з відкритих джерел

По суті, йдеться про "європейське свідоцтво про народження" (батьківство, материнство). Цей документ має кожна дитина, у тому числі та, яка усиновлена ЛГБТ-парою в країні, де подібні стосунки можна узаконити "на папері". Ініціатива Європейського парламенту полягає в тому, щоб "свідоцтво про народження" дітей одностатевих пар визнавалося на законному рівні в усіх 27 країнах ЄС, а не лише в тих державах, де дозволені ЛГБТ-шлюби.

У Євросоюзі наголошують на тому, що нововведення спрямовані виключно на розширення прав дітей у випадках, якщо вони з батьками поїдуть за межі країни проживання.

ЗМІ ЄС пишуть, що Польща може не підтримати ідею Європейської комісії, принаймні зараз. Водночас варто зазначити, що у 2021 році була ситуація у Кракові, коли одностатева пара з іншої європейської країни хотіла отримати свідоцтво про народження дитини у перекладі на польську мову. У РАГСі сім'ї відмовили, бо заявка на видачу такого документа не передбачала ситуацій для одностатевих пар. Після тривалих розглядів місцева влада пішла на зустріч ЛГБТ-парі і таки видала документ, проте до правил видачі подібних свідоцтв змін не було внесено.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що мер Варшави попросив у Євросоюзу фінансову допомогу для підтримки українських біженців. Інакше Польщі важко буде продовжувати допомагати переселенцям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

7 грудня 2022, 23:17

Конченные содомиты!!! Психические больны уроды лгбт навязывают здоровым людям толерантность к лгбт нечести!!!


Новини