Головна Новини Світ Польща Громадян Польщі чекає підвищення цін на залізничні квитки
commentss НОВИНИ Всі новини

Громадян Польщі чекає підвищення цін на залізничні квитки

Вартість залізничних квитків підвищиться для тих пасажирів, які користуються послугами таких компаній-перевізників, як Polregio, Koleje Dolnośląskie та Koleje Śląskie

7 грудня 2022, 22:08
Поділіться публікацією:

Найбільші компанії-перевізники Польщі оголосили про підвищення цін на залізничні квитки – в середньому на 3%, проте деякі більш тривалі маршрути зростуть у ціні на 5%. Відомо, що зростання вартості проїзду торкнеться пасажирів, які користуються послугами таких компаній, як Polregio , Koleje Dolno ślą skie та Koleje Śl skie .

Громадян Польщі чекає підвищення цін на залізничні квитки

фото тематичне, з відкритих джерел

Інформація про зміну тарифів буде корисною не лише полякам, а й українцям, які проживають у Польщі. Незважаючи на те, що на початку військового конфлікту всі біженці, які переїхали до Польщі, могли безкоштовно користуватися послугами компаній-перевізників, улітку всі пільги для переселенців були скасовані, тож тепер кожен пасажир, незалежно від національності, має платити за квитки.

Згідно з офіційними даними, підвищення цін на залізничні квитки торкнуться лише внутрішніх маршрутів. Зокрема, сказано у повідомленні, нове ціноутворення торкнеться таких воєводств, як Опольське, Куявсько-Поморське, Любуське, Західно-Поморське, Нижньосилезьке, Сілезьке та Малопольське.

Спираючись на деякі розрахунки, у середньому вартість проїзду зросте на 20–30 грош (1,80–2,40 гривень). Більше тривалі маршрути, як було зазначено вище, можуть подорожчати на 40-80 грош (3,20-5,10 гривень).

На офіційному сайті компанії-перевізника Polregio сказано, що нововведення набудуть чинності вже цього місяця — 11 грудня прейскурант вищезгаданих компаній буде змінено.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що у суботу, 28 листопада до Польщі заїхала рекордна кількість українських біженців за останні кілька місяців – понад 300 людей. Польська влада готова до нової хвилі переселенців, більше того, вона очікує значно більшого напливу українців, адже на тлі похолодань багатьом громадянам буде складно пережити зиму в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини