Головна Новини Світ Польща Хіти Скрябіна, авторські пісні та «Червона рута»: як минули першотравневі свята у польському Вроцлаві?
commentss НОВИНИ Всі новини

Хіти Скрябіна, авторські пісні та «Червона рута»: як минули першотравневі свята у польському Вроцлаві?

Найбільше відпочиваючих та туристів було зафіксовано 1 травня у Вроцлаві, де, до речі, у понеділок зібралося більше 7 тисяч гітаристів, які заграли на своїх інструментах в унісон та тим самим встановили світовий рекорд

3 травня 2023, 19:49
Поділіться публікацією:








Святкові травневі дні добігають кінця. У Польщі "червоною датою" вважається не лише перше травня, але і третє, адже сьогодні у сусідній країні відзначається День Конституції – свято, яке було започатковане ще у 1919 році і поновлене у 1990 році. Всі ці дні поляки відзначали немов одна велика родина, і в доказ тому переповнені вулиці у центрі міста, величезні черги біля місцевих пабів та купа людей на галявинах, в парках та біля річок.

Хіти Скрябіна, авторські пісні та «Червона рута»: як минули першотравневі свята у польському Вроцлаві?

фото тематичне

Найбільше відпочиваючих та туристів було зафіксовано 1 травня у Вроцлаві, де, до речі, у понеділок зібралося більше 7 тисяч гітаристів, які заграли на своїх інструментах в унісон та тим самим встановили світовий рекорд. Ввечері на ринковій площі Вроцлава було не менше людей, там вже неозброєним оком можна було не тільки побачити, але й почути українців. До прикладу, одна з мешканок польського міста на ім’я Руслана (Lana Lavrin) зібрала навкруг себе сотні перехожих, які призупинялися, аби послухати всім відомі українські пісні у виконанні дівчини.


Під час свого вечірнього концерту просто неба, українка виконала багато відомих вітчизняних пісень, серед яких пісні Кузьми Скрябіна, власні авторські композиції та безсмертний хіт Софії Ротару – "Червона рута", яку, до слова, уся площа співала разом з молодою виконавицею.


Нагадаємо, раніше наше видання повідомляло, що у Польщі на кордоні з Калінінградською областю побільшає прикордонників та працівників спеціальних служб. Ця ініціатива Варшави направлена на зміцнення безпеки на кордоні зі світовим агресором.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини