Головна Новини Світ Польща Ілон Маск прилетів у Польщу: чи відвідає мільярдер Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск прилетів у Польщу: чи відвідає мільярдер Україну

Американський мільярдер Ілон Маск здійснив візит у Польщу по приватних справах.

22 січня 2024, 09:38
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генерального директора Tesla та SpaceX Ілона Маска помітили в польському аеропорту Баліце поблизу Кракова. Мільярдер прилетів до Польщі, щоб взяти участь у конференції з протидії антисемітизму. Також у Ілона Маска запланований візит до колишнього нацистського концтабору Аушвіц.

Ілон Маск прилетів у Польщу: чи відвідає мільярдер Україну

Ілон Маск у Польщі. Фото: PAP/Łukasz Gągulski

В неділю близько 20 години літак з Ілоном Маском приземлився у Польщі. В мережу потрапили фотографії, які підтверджують прибуття американського мільярдера. 

Під час візиту Маск відвідає Краків, де візьме участь у дискусії з американським консерватором Беном Шапіро на симпозіумі щодо протидії антисемітизму в інтернеті. Захід організовано з нагоди Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту, який відбудеться наступного тижня. Також Маск відвідає церемонії в колишньому концтаборі Аушвіц, які пройдуть 22-23 січня.

Офіційних зустрічей керівника Tesla, SpaceX і соціальної мережі X з урядом Польщі не очікується.

"Не ведеться жодних переговорів про зустріч. Це дуже приватний візит", — сказав міністр цифрових справ Кшиштоф Гавковський в ефірі радіо RMF FM.

Таким чином Ілон Маск приїхав до Польщі в особистих справах, що вказує, що візит американського мільярдера в Україну не відбудеться.

Нагадаємо, Ілон Маск восени минулого року зіткнувся з звинуваченнями в антисемітизмі, коли погодився з анонімним користувачем платформи X, який стверджував, що єврейські громади пропагують "антибілу ненависть" і несуть відповідальність за приведення "орди меншин, які заповнюють країну". Таку реакцію Маска засудив білий дім, а велика кількість рекламодавців розірвала контракт з ним. Згодом Маск розповів, що його заява була "одним з найдурніших вчинків", які він коли-небудь робив.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ілон Маск після антисемітського скандалу відвідав Ізраїль. Згодом ХАМАС запропонував мільярдеру відвідати Сектор Гази.

Також "Коментарі" писали, що Ілон Маск назвав найбільшу проблему з якою стикається людство та зробив тривожний прогноз на 2024 рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини