Головна Новини Світ Польща Кадрові перестановки в Офісі Президента Польщі: чи зміниться політика щодо України?
commentss НОВИНИ Всі новини

Кадрові перестановки в Офісі Президента Польщі: чи зміниться політика щодо України?

За словами самого Кумача, причиною звільнення з посади стали сімейні обставини.

13 січня 2023, 12:32
Поділіться публікацією:

Якуб Кумоч залишає посаду секретаря Канцелярії Президента Республіки Польща. Подібні кадрові зміни дуже привернули увагу ЗМІ та громадськості. По-перше, зіграв чинник несподіванки, адже Кумоч до останнього виконував свої обов'язки та виступив із промовою у Сеймі навіть у день складання повноважень. По-друге, що важливо, Кумоч також обіймав посаду начальника Управління міжнародної політики, а це означає, що з приходом його послідовника, хоч би ким він був, суттєво може змінитися і ставлення Польщі до України, яке до сьогоднішнього дня було максимально привітним та сприятливим. .

Кадрові перестановки в Офісі Президента Польщі: чи зміниться політика щодо України?

Зустріч Кумача і Зеленського, з відкритих джерел

"Місія виконана, пане Президенте", — саме з цих слів Кумоч розпочав свій "прощальний" пост у соціальній мережі. У публікації чиновник розповів про виконану за минулий період роботу, подякував колегам за розуміння, а також акцентував увагу на тому, що вже порекомендував Дуді людину, яка могла б обійняти його посаду.

"Людина, яку я порадив Президенту призначити на свою посаду, має надзвичайно високі компетенції та знання. Його досвід та світогляд – це гарантія того, що міжнародна діяльність Президента динамічно розвиватиметься, а лінія підтримки України залишиться незмінною", — наголосив Кумоч.

За офіційними даними, Кумоч залишив свою посаду з особистих обставин. За його словами, він обрав "батьківство" і сім'ю, мовляв, через щільний робочий графік йому не вдавалося приділяти належної уваги рідним.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що у Польщі відкрили першу в країні україномовну школу. До закладу вже записалося 50 учнів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини