Головна Новини Світ Польща У польському місті відкрили першу в країні україномовну школу: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У польському місті відкрили першу в країні україномовну школу: деталі

За наявними даними, до школи вже записалося близько 50 дітей з України

13 січня 2023, 12:01
Поділіться публікацією:

16 січня для учнів з України, які були змушені тікати з Батьківщини через воєнне вторгнення Росії, розпочнеться новий навчальний семестр. Навчання дітей, які проживають у польському Ченстохові, однак, істотно відрізнятиметься від традиційних шкільних занять, адже навчальний заклад, до якого вони підуть, буде повністю україномовним. Це перша у Польщі школа, в якій усі вчителі будуть українцями, а навчальна програма повністю відповідатиме всім вказівкам Міністерства освіти України. Буде лише одне необхідне доповнення – діти вивчатимуть польську мову, що з огляду на ситуацію, що склалася, цілком логічно і правильно.

У польському місті відкрили першу в країні україномовну школу: деталі

фото тематичне, з відкритих джерел

"Наразі до нас записалося вже 50 учнів", — розповідає присутнім на відкритті школи журналістам директор нового навчального закладу Маріанна Ємельянова.

Жінка, до речі, також є президентом фонду "Наш дім Ченстохов", діяльність якого спрямована на допомогу новоприбулим українцям, його співробітники активно працюють над інтеграцією біженців з місцевими жителями, допомагають максимально швидко адаптуватися і пристосуватися до нових умов життя.

Відомо, що урочисте відкриття школи було організовано двома польськими фондами – Nasz Dom Częstochowa та Razom. Щодо координування та змісту навчального закладу, то всі ці зобов'язання взяв на себе Вінницький державний університет.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що дослідження Інституту моніторингу ЗМІ вирахувало "персону", чиї висловлювання були визнані найбільш антиукраїнськими. Ним виявився Ґжеґож Браун, депутат Сейму від Прикарпатського воєводства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини