Головна Новини Світ Польща Катування водою, побої та удушення: у Польщі спалахнув скандал навколо в'язниці у Барчевому
commentss НОВИНИ Всі новини

Катування водою, побої та удушення: у Польщі спалахнув скандал навколо в'язниці у Барчевому

Справою займеться районна прокуратура, яка має покарати винних

2 лютого 2023, 21:18 comments1380
Поділіться публікацією:

Польські ЗМІ шокували читачів новиною про те, як в одній із в'язниць країни знущаються з ув'язнених. Згідно з висновками співробітників Національного механізму попередження тортур (КМПТ), у виправній установі в Барчевому неодноразово били людей, катували їх водою і душили різними способами. На даний момент, пише видання Polsat News, стосовно керівництва та співробітників в'язниці Ольштинська районна прокуратура розпочала власну перевірку, також цим питанням зацікавилося багато громадських діячів та політиків.

Катування водою, побої та удушення: у Польщі спалахнув скандал навколо в'язниці у Барчевому

Фото з камер спостереження


Варто зазначити, що до обов'язків КМПТ – спеціалізованої групи при Уповноваженому з прав людини входить проведення несподіваних перевірок виправних установ, анонімні розмови з ув'язненими, а також моніторинг різних записів та відео з відеокамер. У звіті співробітників цієї групи, які нещодавно нагрянули з перевіркою у в'язницю в Барчеві, описані жахливі речі, пов'язані з нелюдським поводженням із ув'язненими.


"Одна з таких перевірок показала, що у виправній установі мають місце насильницькі дії щодо ув'язнених. Члени робочої групи одноголосно вирішили повідомити про можливі правопорушення прокуратуру", — заявив омбудсмен.


Коли один із ув'язнених розповів, як йому на обличчя поклали ганчірку, а потім почали поливати водою, співробітники КМПТ вивчили всі камери відеоспостереження та дійшли висновку, що майже на всіх записах ув'язнених відтягують у закриті від діапазону дії камери місця та тривалий час щось там роблять.


Інші ув'язнені також зізналися, що їх неодноразово били. Одного разу був випадок, коли співробітникам в'язниці довелося самостійно реанімувати ув'язненого, оскільки його побили до смерті, а швидку допомогу, за зрозумілих причин, ті викликали боялися.


Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що у польській школі стався вибух.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини