Головна Новини Світ Польща Колишній депутат польського Сейму назвав Зеленського "провокатором"
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишній депутат польського Сейму назвав Зеленського "провокатором"

В Україні нібито "маріонеткова влада, що змішалася з американцями", заявляє Кшиштоф Толвінський

10 квітня 2023, 22:15 comments1096
Поділіться публікацією:

Екс- депутат  сейму Польщі, що раніше  працював на посаді заступника міністра казначейства в польському  уряді   Кшиштоф Толвінський образливо відгукнувсь про  українського президента  Володимира Зеленського.

Колишній депутат польського Сейму назвав Зеленського "провокатором"

Кшиштоф Толвінський (фото з відкритих джерел)

Колишній польський посадовець   просував  кремлівські наративи про те, що війну ніби розпочала Україна,  інформує газета Wyborcza.

В своєму коментарі  скандальний  діяч з Польщі  називав очільника України"провокатором і палієм війни".

За його словами, ніби  президент Зеленський  хоче  затягнути Польщу у "свою брудну війну" проти держави-агресора РФ.

Далі висловлюючи  російські  пропагандистські  штампи,  політик  зайшов ще далі і  вже закликає  до "національної блокади кордону з Україною

За даними Центру  моніторингу расистської та ксенофобської поведінки (OMZRiK), Толвінський відомий тим, що активно підтримує  Росію та її пропагандистські методи  на території  Польщі. Ще цей політик також закликає до того, щоб  посилити  співпрацю з республікою Білорусь  і режимом, який очолює  Олександр  Лукашенко.

"Самі фрази Толвінського характерні для кремлівського режиму. Він говорить не про "напад на Україну", а про "брудну війну, яку Україна веде з Російською Федерацією". Президент України для Толвінського є "президентом бандерівців". Толвінський закликає поляків поширювати проросійський меседж у соціальних мережах", — говорять представники  Центру.

В OMZRiK додають,  що  польський політик навмисно сприяє просуванню гібридної війни, виступаючи  на боці Росії, щоб  мати вплив  на представників  польської  громадськості.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що слова вчительки з польського Сосновця про Україну привернули увагу місцевої прокуратури. У польському Сосновці спалахнув скандал навколо висловлювань вчительки англійської мови початкової школи №18. Жінку було викрито у розповсюдженні антиукраїнського контенту в Інтернеті, вона назвала Україну "ворожою державою", а війну на Донбасі "не російською агресією". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини