Головна Новини Світ Польща Криза спустошує міста: у Польщі спостерігається масове закриття кафе, пабів та барів
commentss НОВИНИ Всі новини

Криза спустошує міста: у Польщі спостерігається масове закриття кафе, пабів та барів

На центральній площі Вроцлава залишився працювати лише один заклад із багаторічною історією

24 листопада 2022, 10:34 comments3020
Поділіться публікацією:

Після початку російського вторгнення в Україну життя багатьох людей докорінно змінилося. Торкнулися незручності та криза не лише українців, а й громадян інших країн, зокрема сусідньої Польщі. Там, повідомляє видання Wyborcza, останнім часом закрилося дуже багато так званих "підприємницьких точок", від кафе та барів до салонів краси та пралень. Журналіст польської газети провів власне розслідування і з'ясував, що, наприклад, у Вроцлаві за останні 9 місяців центральна ринкова площа, яка завжди сяє від вогнів та ліхтарів, змінилася до невпізнанності – "ринок", як називають її місцеві жителі, залишила велика кількість розважальних закладів. .

Криза спустошує міста: у Польщі спостерігається масове закриття кафе, пабів та барів

Вроцлавський Rynek, з відкритих джерел

Зазначається, що нещодавно автор "Wrocławskie Podróże Culinary" (Вроцлавські кулінарні подорожі) також звернув увагу на зникнення розважальної інфраструктури в місті. Вперше за всю історію блогу він акцентував увагу читачів на тому, що у листопаді місяці у Вроцлаві закрилося більше закладів, ніж відкрилося.

"Магазин, у якому нещодавно продавалися найсмачніші пончики, зник. Книгарня з великим асортиментом літератури, що працювала ще з часів Польської Народної Республіки, закрилася. При вході до кіоску під назвою "Руч" можна побачити напис: "Здам в оренду приміщення", — йдеться у журналістському дослідженні, автор якого наводить приклади закриття колись популярних закладів.

"Закриті на ключ кафе та бари, наполовину порожні прилавки та вітрини стали для нас буденністю дня. Проблеми почалися кілька років тому, ще під час пандемії коронавірусу, і як ми бачимо, вони є і зараз. По суті, ми – єдиний заклад із багаторічною історією, який продовжує функціонувати", — розповідає Міхал Войчинський, керуючий сімейною кондитерською у Вроцлаві, яка відкрилася понад 70 років тому.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що у Польщі 24 листопада повинні будуть завити тривожні сирени.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини