Головна Новини Світ Польща У Польщі одночасно у кількох містах завили сирени: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі одночасно у кількох містах завили сирени: деталі

Тестування тривожних сирен триватиме цілий день, аж до 18.00

24 листопада 2022, 08:50 comments2044
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 24 листопада, у містах Великопольського воєводства прозвучать тривожні сирени. Прес-секретар воєводи Матеуш Дашкевич повідомив, що жителям міст боятися не варто, адже цей "захід" є лише виконанням чинного законодавства Польщі, воно вимагає від голів місцевого самоврядування систематично перевіряти працездатність сирен.

У Польщі одночасно у кількох містах завили сирени: деталі

фото тематичне, з відкритих джерел

Так, такий закон у сусідній країні справді є, більше того, за останні 9 місяців війни в Україні сирени в містах Польщі мали прозвучати не один раз, проте через велику кількість наляканих переселенців, подібні "перевірки" постійно відкладалися. Зараз же, каже Дашкевич, "літеру закону" обійти не вийде, особливо після того, як на території Польщі загинули люди внаслідок розриву ракет.

"У Познані, як і в інших населених пунктах Великопольського воєводства з великою відповідальністю поставилися до прийому, розселення та надання іншої допомоги переселенцям. Думали тут і про їхній психологічний стан після почутого та побаченого в Україні. Саме через це ми не включили сирени ні на 12-ту річницю Смоленської катастрофи, ні на 78-ту річницю Варшавського повстання. Це було зроблено всупереч розпорядженню міністра внутрішніх справ та критиці опозиціонерів, проте зараз ми зобов'язані протестувати тривожні сирени, у четвер вони завиють", — розповів віце-президент Познані Маріуш Вишневський.

Зазначається, що про заплановану перевірку працездатності сирен мешканців міст було попереджено ще тиждень тому. Тестування, до речі, вже почалося, поляки мають бути готовими час від часу чути "тривожні ноти" протягом цілого дня (з 8.00 до 18.00).

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що польські націоналісти зірвали зустріч із українською письменницею у Кракові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини