Головна Новини Світ Польща ЛГБТ-скандал за участю росіян: Польщу хочуть змусити легалізувати одностатеві шлюби
commentss НОВИНИ Всі новини

ЛГБТ-скандал за участю росіян: Польщу хочуть змусити легалізувати одностатеві шлюби

Згідно з вироком Вищого адміністративного суду, одностатеві відносини в Польщі не заборонені, проте ніяк не регулюються законом

20 січня 2023, 11:02
Поділіться публікацією:

Польща є однією з небагатьох країн Європи, де одностатеві шлюби досі не легалізували. Це викликає невдоволення не лише громадських діячів, а й багатьох депутатів Європейського парламенту. Зазначається, що в основному йдеться хоча б про створення нормативно-правової бази, яка б регулювала одностатеві відносини, адже в Польщі, наприклад, вона відсутня. Через це ЛГБТ-представники не можуть відвідувати своїх партнерів у лікарнях, приймати важливі рішення у разі потреби та опікуватися дітьми.

ЛГБТ-скандал за участю росіян: Польщу хочуть змусити легалізувати одностатеві шлюби

фото тематичне, з відкритих джерел

Ця тема була піднята після того, як у Польщі, до одного з відділень РАГСу три пари з Росії подали заяву, вони хотіли одружитися. На прохання їм було відмовлено, оскільки законодавство видачу таких документів не передбачає.

Ще одна ситуація взагалі звернула на себе увагу всієї Європи. Мова про пару чоловіків, які приїхали до Польщі у 2017 році. На момент приїзду вони вже були в офіційному шлюбі, маючи на руках документи з іншої країни. Вони "оббігали" у Польщі всі суди, намагаючись визнати свої відносини законними, отримавши захист та підтримку від держави на законному рівні. Усі інстанції їм відмовили. При винесенні вердикту, Вищий адміністративний суд додав, що в Польщі немає заборони на одностатеві відносини, що дозволяє жити разом громадянам однієї статі, проте буква закону ці відносини ніяк не захищає.

Таким чином, Євросоюз активно "тисне" на Польщу в плані створення нормативно-правової бази, яка б регулювала одностатеві шлюби і, можливо, такий закон незабаром буде розроблений і прийнятий.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що провідна газета Польщі анонсувала запуск нової акції на підтримку українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини