Головна Новини Світ Польща Лукашенко заявив, що хоче налагодити відносини з Заходом: Польща різко реагує
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко заявив, що хоче налагодити відносини з Заходом: Польща різко реагує

Польща відреагувала на слова Лукашенка, який захотів покращити відносини зі своїми сусідами.

17 серпня 2023, 11:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Білорусі Олександр Лукашенко несподівано заговорив про потребу налагодити відносини Заходом, зокрема з сусідньою Польщею. Заступник міністра МЗС Польщі Павел Яблонський різко відреагував на такі слова білоруського диктатора. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на RP.

Лукашенко заявив, що хоче налагодити відносини з Заходом: Польща різко реагує

Президент Білорусі Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

Лукашенко під час пресконференції з нагоди його візиту до Національного аеропорту "Мінськ" заявив, що Білорусь в останні роки переважно співпрацює з Росією та Китаєм, однак не повинна відмовлятись від відносин з Заходом.

"Не варто забувати про технічно розвинений Захід. Ми до цього готові. Поговорімо, налагодимо відносини. Ми сусіди, а сусідів не обирають, вони від Бога", — сказав Лукашенко.

На слова білоруського диктатора відреагував заступник голови МЗС Польщі Павел Яблонський.

"Зараз, поки ми розмовляємо, тривають обстріли польського кордону. Це порожні слова, ми знову чуємо подібні заяви, але за ними не стоїть жодна конкретика", — сказав Яблонський.

Польський чиновник закликає Лукашенка припинити постійний наступ на кордон Польщі, який здійснюється біженцями з території Білорусі за сприянням білоруських силових структур. Крім того, Яблонський вважає необхідним звільнити тисячі політичних в’язнів у Білорусі та перестати проводити гібридну війну проти Польщі.

"Це дії, які залежать лише від Білорусі. У нас немає і ніколи не було ворожих намірів щодо Білорусі. Ми хочемо бути в безпеці, ми не хочемо, щоб на нас нападали. Ми не маємо наміру ні на кого нападати", – сказав Яблонський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Лукашенко розповів про свою "шалену думку", яка забезпечить Білорусь всім необхідним.

Також "Коментарі" писали про президента Білорусі, який оголосив про значні зміни у війні між Україною та Росією, які мають відбутись восени.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини