Головна Новини Світ Польща "Ми були б на місці України": Валенса назвав, що завадило Росії напасти на Польщу
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ми були б на місці України": Валенса назвав, що завадило Росії напасти на Польщу

Колишній президент Польщі назвав причину, чому Росія не напала на його країну.

18 жовтня 2023, 16:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній президент Польщі Лех Валенса заявив, що його країна була б на місці Україні у війні проти Росії, якби не змогла стати членом НАТО та Європейського Союзу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю Валенси для видання "Радіо Свобода".

"Ми були б на місці України": Валенса назвав, що завадило Росії напасти на Польщу

Колишній президент Польщі Лех Валенса. Фото з відкритих джерел

Лауреат Нобелівської премії миру та колишній президент Польщі Лех Валенса вважає, що Росія є загрозою у світі. На думку Валенси Росія могла напасти на Варшаву, однак цього не сталось через вступ Польщі до міжнародних організацій.

"Якби Польщі не вдалося втекти до НАТО і ЄС, то ми би були на місці України", — заявив Лех Валенса.

Польський політик востаннє зустрічався з Путіним у 2007-му році на похоронах Єльцина. За словами Валенси, йому Путін тоді здався "розумним політиком".

"Звичайно, російський патріот, але здавалось, що він сучасний, що розуміє сучасну епоху, що не війнами, не нападами, не страхом, а політичними методами досягаються цілі і завдання", — сказав Валенса.

Нагадаємо, що Польща приєдналась до НАТО у 1999 році разом з Чехією та Угорщиною. А остаточний вступ Польщі до Європейського Союзу завершився у травні 2004 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі прокоментували результати виборів у Польщі. Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що поляки "не люблять" росіян та займають "вельми ворожу позицію". За словами російського чиновника зміна влади у Польщі не призведе до покращення відносин між країнами.

Також "Коментарі" писали, що у польській ультраправій партії назріває потужний скандал наслідком якого є результати парламентських виборів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини