Головна Новини Світ Польща На ринковій площі Вроцлава знову звучать українські пісні
commentss НОВИНИ Всі новини

На ринковій площі Вроцлава знову звучать українські пісні

Подібні виступи відбуваються майже кожних вихідних.

15 січня 2023, 18:57
Поділіться публікацією:

Ринкова площа Вроцлава – це центр культурної столиці Польщі, там часто можна побачити натовпи молодих людей, переодягнених у різні костюми аніматорів, сотні пабів та кафе, а також вуличних музикантів, що співають різними мовами. Раніше наше видання вже повідомляло, що напередодні католицького Різдва нічний центр Вроцлава був переповнений українськими громадянами, які виконували патріотичні пісні просто неба. Вчора, коли частина українців відзначала "Старий Новий рік", незважаючи на сиру погоду та дрібний дощ, ринкова площа знову зазвучала українськими хітами сучасності.

На ринковій площі Вроцлава знову звучать українські пісні

Ринкова площа, фото автора

 

Так, минулої ночі, проходячи біля головної ялинки міста, важко було не побачити невеликий натовп людей і оплески, що долинали від неї. Підійшовши ближче, стає чітко чутно, як молодий хлопець співає популярні українські пісні, серед яких відома композиція "Не забуду дім" з репертуару переможців Євробачення – гурту Kalush.


Усі присутні, незважаючи на досить холодну погоду, зупинялися на кілька хвилин, щоб послухати співвітчизника, сфотографувати чи зняти його на відео.


Варто зазначити, що після того, як Росія вторглася в Україну, до Польщі приїхало понад 8 мільйонів українців. Саме тому зараз дуже важко здивувати місцевих громадян подібними міні-концертами, тим більше, що й самі поляки завжди із задоволенням слухають українські пісні.

 

Нагадаємо, раніше наше видання повідомляло, що в одному із польських міст відкрили першу в країні україномовну школу. За словами її директора, до навчального закладу вже записалося близько 50 учнів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини