Головна Новини Світ Польща Ницість і ганьба. Садовий відреагував на дії поляків щодо українського зерна
commentss НОВИНИ Всі новини

Ницість і ганьба. Садовий відреагував на дії поляків щодо українського зерна

Польські фермери на пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» із трьох вантажівок викинули українське зерно. Такі дії обурили міського голову Львова Андрія Садового. За його словами, збирати зерно в умовах війни, як працювати сапером

12 лютого 2024, 11:45
Поділіться публікацією:

Польські фермери 11 лютого поблизу пункту пропуску "Ягодин-Дорогуськ" висипали частину зерна з трьох українських вантажівок.

Ницість і ганьба. Садовий відреагував на дії поляків щодо українського зерна

Поляки висипають українське зерно

Як повідомила представниця поліції Хелма Єва Чиж, дійсно,  три вантажівки, за кермом яких були громадяни України, в’їхали до Польщі після митних процедур. Проте учасники протесту не дали їм їхати далі і в певний момент відкрили напівпричепи, внаслідок чого частина зерна висипалася на дорогу. Водії після цього поїхали назад в Україну, повідомила Чиж. 

За її інформацією, силового протистояння під час цих подій не було.

"Ми проводимо розслідування, встановлюємо особи людей, які брали у цьому участь, і опитуємо свідків",
 – додала Єва Чиж, додавши, що далі зібрані дані передадуть до прокуратури для правової оцінки.

На дії польських протестувальників відреагував міський голова Львова Андій Садовий. Він назвав протестувальників "проросійськими провокаторами".

"Українці буквально поливають кров'ю поля, які родять це зерно. Збирати пшеницю на полі, яке бачило війну — це як працювати сапером. Такі дії — ницість і ганьба"
, — написав у Фейсбуці Садовий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що польські фермери розпочали блокування на пункті пропуску "Шегині". За його інформацією, поляки зупинили рух навіть легкових автомобілів.

Також "Коментарі" повідомляли, що польські фермери вимагають скасування послаблень для експорту української агропродукції. Портал разом з експертами аналізував як знайти вихід із ситуації, яка стає вже неприємною тенденцією.

Окрім того, речник Держприкордонслужби Андрій Демченко повідомив, що на кордоні з Польщею "застрягли" тисячі вантажівок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини