Головна Новини Світ Польща Німеччина заблокувала кордон з Польщею: причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина заблокувала кордон з Польщею: причини

Через нелегальну міграцію Німеччина посилила перевірки на кордоні з Польщею. Наслідком стали великі затори між країнами.

28 листопада 2023, 09:25 comments2058
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Через перевірки німецьких митників на кордоні Польщі та Німеччини ускладнено рух вантажних  автомобілів. Черги на деяких пунктах пропуску сягають 40 км. Причиною перевірок з боку Німеччини польських автомобілів є боротьба з нелегалами.

Німеччина заблокувала кордон з Польщею: причини

Німеччина заблокувала кордон з Польщею. Фото з відкритих джерел

Український перевізник опублікував відео в якому зафіксував величезну пробку на кордоні Німеччини з Польщею. Затор на 40 км утворився на трасі Дрезден-Варшава. За словами українського перевізника, причиною такої ситуації є німецька митниця, яка ретельно перевіряє усі польські автомобілі.

Нагадаємо, що у Польщі виник візовий скандал. Один з заступників міністра закордонних справ нібито продавав робочі візи для мігрантів. Таким чином через Польщу утворився нелегальний коридор, яким мігрантів з Африки та Азії переправляли до європейських країн.

Як наслідок Німеччина спробувала припинити потік мігрантів з Польщі у свою країну. Ще в жовтні Берлін ухвалив рішення про посилення контролю на кордоні з Польщею та ще кількома країнами. Ймовірно це стало причиною заторів між країнами у листопаді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Шольц розкритикував Польщу через нелегальну міграцію та продаж робочих віз, які дозволяють нелегалам перетинати кордони країн ЄС. Однак у Варшаві різко відповіли заявам Шольца та сказали, що його слова порушують принципи рівності країн у Європейському Союзі.

Також "Коментарі" писали про головні висновки від блокування поляками кордону. Коли ситуація на кордоні Польщі та України може вирішитись та хто у Варшаві використовує ситуацію з блокуванням руху між країнами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини