Головна Новини Світ Польща Шольц розкритикував Польщу: з Варшави надійшла різка відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц розкритикував Польщу: з Варшави надійшла різка відповідь

Між Німеччиною та Польщею вибухнув скандал через нелегальний продаж Варшавою віз для біженців з Африки та Азії.

25 вересня 2023, 09:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відреагував на візовий скандал у Польщі та вимагає від Варшави провести відповідне розслідування. Очільник МЗС Польщі відповів на заяви Шольца та закликав поважати суверенітет країни.

Шольц розкритикував Польщу: з Варшави надійшла різка відповідь

Канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

Financial Times наводить слова Шольца з передвиборчого мітингу в Нюрнберзі, в якому політик опосередковано звинуватив Польщу в збільшенні кількості мігрантів у Німеччині.

"Я не хочу, щоб людям дозволяли покинути Польщу, а потім у нас буде дискусія про нашу політику надання притулку", — сказав Шольц та додав, що біженці, які прибувають до Польщі, повинні бути зареєстровані в цій країні та проходити там процедуру надання притулку.

За його словами візи, які Польща продавала за гроші "тільки погіршують проблему". У підсумку Шольц пригрозив запровадження додаткового контролю на кордоні з Польщею.

На таку критику відреагував міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау.

"Остання заява канцлера Німеччини Олафа Шольца порушує принцип суверенної рівності держав. Заяви у цій справі свідчать про спробу втручання у внутрішні справи польської держави та виборчу кампанію, що триває в Польщі", — заявив Рау та закликав поважати польський суверенітет.

Нагадаємо, що візовий скандал виник через чиновників МЗС Польщі, які можливо, нелегально продали близько 250 тис. віз для людей з Азії та Африки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Польщі закликають шантажувати Україну та пропонують заборонити транзит зброї.

Також "Коментарі" писали про речника уряду Польщі, який пояснив деталі на заборону постачання зброї для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини