Головна Новини Світ Польща Очікування України виправдані не будуть: в Польщі зробили резонансну заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Очікування України виправдані не будуть: в Польщі зробили резонансну заяву

Польща не збирається виправдовувати очікувань України в питанні збиття ракет та тренуванні військових

30 серпня 2024, 22:10 comments2021
Поділіться публікацією:

Польща не планує ані збивати російські безпілотники та ракети над територією України, ані здійснювати тренування українських військових в Україні, заявив заступник міністра оборони Польщі Павел Залевський, повідомляє видання wiadomosci.

Очікування України виправдані не будуть: в Польщі зробили резонансну заяву

Польща і Україна

Зокрема, Залевський підкреслив, що польська влада "не розглядає таку можливість у жодному форматі", і не буде відповідати на певні очікування України.

"Радикальне посилення Заходом протиповітряної оборони України має бути достатнім і не потребує такої підтримки з боку польських ВПС, — зазначив він, підкресливши, що "країни НАТО і ЄС не є сторонами війни".

Крім того, заступник міністра оборони відкинув можливість підготовки польською стороною українських військових на території України. Основними причинами такого рішення названо високу вартість цього процесу, а також необхідність додаткового часу та організації.

Залевський заявив, що Польща підтримує продовження навчання українських військових на території ЄС, але не планує проводити його у своїй країні.

"Це, на нашу думку, найбільш ефективне рішення, і ми не очікуємо жодних змін у цьому питанні", — сказав він. За його словами, він припускає, що є країни, які будуть тренувати українських солдатів в Україні на основі двосторонньої угоди, але "Польща не є однією з них".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що очільник Міноборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш відреагував на заклик президента Володимира Зеленського щодо додаткової допомоги, зокрема у збитті російських ракет над Україною. За словами Косіняк-Камиша, таке рішення потрібно приймати з урахування безпеки Польщі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини