Головна Новини Світ Польща Збивати ракети над територією України: у Польщі зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Збивати ракети над територією України: у Польщі зробили заяву

Країни НАТО не підтримали можливість Польщі збивати російські ракети над територією України.

28 серпня 2024, 15:45
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Очільник Міноборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш відреагував на заклик президента Володимира Зеленського щодо додаткової допомоги, зокрема у збитті російських ракет над Україною. За словами Косіняк-Камиша, таке рішення потрібно приймати з урахування безпеки Польщі.

Збивати ракети над територією України: у Польщі зробили заяву

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш. Фото з відкритих джерел

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що розуміє слова Володимира Зеленського, адже польський уряд надав Україні велику підтримку, зокрема багатомільярдну допомогу та військову техніку.

"Але безпека польської держави завжди є для мене найвищим імперативом, і всі рішення, які ми приймаємо в цьому питанні, приймаються через призму безпеки польської держави", — сказав польський міністр.

Косіняк-Камиш наголосив, що Варшава не увалює таке рішення самостійно та не бачить підтримки серед членів НАТО.

"Жодна країна одноосібно не ухвалюватиме такі рішення. Я не бачу в НАТО прихильників, щоб це рішення ухвалювалося", — додав очільник Міноборони Польщі.

Як повідомляв портал "Коментарі", Косіняк-Камиш також прокоментував можливість передати Україні винищувачі МіГ, які також у промові згадав Зеленський. За його словами, ці бойові літаки Україна зможе отримати лише тоді, коли Польща посилиться новими літаками, зокрема винищувачами F-35, які прибудуть не раніше 2026 року з США.

Також "Коментарі" писали про представника МЗС РФ Олега Тяпкіна, який пригрозив Польщі за спроби захищати Україну від російських ракет. За його словами, Варшава отримає "цілком конкретну" відповідь від Москви за такі спроби активності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини