Головна Новини Світ Польща Ось так виглядають тітушки: мітингарі в Польщі зірвали виступ української письменниці
commentss НОВИНИ Всі новини

Ось так виглядають тітушки: мітингарі в Польщі зірвали виступ української письменниці

Під час презентації книги Оксани Забужко "Найдовша подорож" польські націоналісти увірвались до бібліотеки та почали скандувати: "Польща - це ми, а не Бандера і його собаки", а також згадували Волинську трагедію.

8 березня 2023, 11:39 comments4731
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Відома українська письменниця Оксана Забужка презентувала свою нову книгу "Найдовша подорож", яка шукає джерела сьогоднішньої російсько-української війни. Під час презентації у польському місті Познань у залу увірвались націоналісти, які викрикували "Польща — це ми, а не Бандера і його собаки", а також згадували трагедію на Волині. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на GW.

Ось так виглядають тітушки: мітингарі в Польщі зірвали виступ української письменниці

Польські націоналісти увірвались на виступ Оксани Забужко. Фото з відкритих джерел

7 березня під час презентації книги Оксани Забужко у Познані до зали увірвались люди, які прийшли не послухати літературні читання, а напасти на українську письменницю. Серед протестуючих виявились як молоді, так і літні люди.

"Деяких із них ми впізнаємо по обличчях — вони брали участь у демонстраціях проти вакцинації, організовували марш незалежності в Познані", — повідомляє Gazeta Wyborcza.

Люди з націоналістичними поглядами прийшли з кількома плакатами, які містили написи: "Ти не знаєш історії, ти підтримуєш нацистів". Окрім того, мітингарі вигукували різні гасла: "Польща — це ми, а не Бандера і його собаки", а один зі старших чоловіків навіть сказав образливі слова в бік української письменниці: "Я б облив її сечею, але моя сеча надто цінна, і я цього не зроблю".

Організатори викликали поліцію, але вона не змогла нічого вдіяти. Мітингарі казали, що прийшли на відкриту зустріч з Забужко. Окрім того, лідер групи сам хотів подати заяву в поліцію.

"Ми хотіли повідомити про злочин мови ворожнечі під виглядом культурного зібрання, як це робили фашисти", – говорить організатор мітингів.

Оксана Забужко відреагувала на такі дії мітингарів назвавши їх тітушками.

"Ось так виглядають тітушки", — сказала українська письменниця.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Забужко розкритикувала критиків фемінітивів в українській мові.

Також "Коментарі" писали, що Латвія завдала репутаційного удару по Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

8 березня 2023, 11:54

Що віками сіяли дем'янюки яреськи зеушески по світу, те й збирають. У діаспори Яресько, хоч і живуть у демократичній країні, всі прихильники сильної руки. В кожній родині Майн Кампф, Ідеї чучхе та Зелена книга Каддафі біля світлин Берії.


Новини