Головна Новини Світ Польща Поки польські фермери блокують українські товари, Польща збільшила експорт своїх продуктів в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Поки польські фермери блокують українські товари, Польща збільшила експорт своїх продуктів в Україну

Україна піднялась з 15 на 7 місце в країнах у які Польща найбільше експортує свої товари. Крім того, Польща імпортує з України менше, ніж продає в Україні.

4 березня 2024, 14:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Польща у 2023 році збільшила експорт своїх товарів в Україну на 2,5 раза у порівнянні з довоєнним 2021 роком. Таким чином, попри протести польських фермерів з вимогою закрити кордон, Польща отримує більше вигоди продаючи в Україні, ніж Україна експортуючи товари для продажу в Польщу.

Поки польські фермери блокують українські товари, Польща збільшила експорт своїх продуктів в Україну

Польща продає в Україну більше, ніж купує. Фото з відкритих джерел

Україна у 2021 році займала 15 місце за розміром експорту товарів з Польщі. Сума експортованих польських товарів в Україну становила 20,3 млрд злотих (193 млрд гривень). Такі показники оприлюднило польське видання Rzeczpospolita.

Тоді як за два роки, у 2023 році Україна вийшла на 7 місце в рейтингу країн, у які Польща експортує свої товари. Таким чином у 2023 році Польща отримала на експорті в Україну 51,7 млрд злотих (494,5 млрд гривень).

Поки польські фермери блокують українські товари, Польща збільшила експорт своїх продуктів в Україну - фото 2

Експорт польських товарів в Україну та інші країни. Джерело: Rzeczpospolita

Як вказує видання Rzeczpospolita Польща втратить від закриття кордонів більше ніж Україна. За даними Центрального статистичного управління Польща імпортувала з України у 2023 році товарів на 20,3 млрд злотих (194,1 млрд гривень). Це означає, що Польща має позитивне сальдо у торгівлі з Україною на 31,4 млрд злотих (300,3 млрд гривень).

Деякі польські підприємці занепокоєнні закриттям кордону через протести польських фермерів, особливо це стосується молочної галузі. До України потрапляє 16% польських йогуртів та 8% сиру від загального експорту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Польщі провели опитування щодо відповідальності за протест польських фермерів. Україна посіла третє місце з показником у 9,8%.

Також "Коментарі" писали, що до польських фермерів приєднається ще одна група протестувальників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини