Головна Новини Світ Польща Польща анонсувала стягування військ до кордону з Білоруссю: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща анонсувала стягування військ до кордону з Білоруссю: що відбувається

Поляки готуються до операції "Безпечне Підляшшя"

17 липня 2024, 14:20
Поділіться публікацією:

У Польщі з 1 серпня на кордоні з Білоруссю розпочнеться операція "Безпечне Підляшшя", до якої залучать близько 17 тисяч військових. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Комиш, якого цитує RMF24.

Польща анонсувала стягування військ до кордону з Білоруссю: що відбувається

Польські військові. Фото: із відкритих джерел

На прес-конференції з головою польського МВС Томашем Семоняком Косиняк-Комиш оцінив, що рішення про запровадження буферної зони на кордоні з Білоруссю має позитивний ефект – кількість спроб перетину кордону та самих перетинів зменшилася.

Відповідальною за операцію буде 18-та механізована дивізія.

Глава Міноборони додав, що для навчання солдатів на кордоні було відправлено поліцейських, у тому числі тих, які брали участь у місії в Косові.

Міністр також запевнив, що всі, хто будь-яким способом ображатиме солдатів польської армії та офіцерів, які захищають польський кордон, відповідатимуть за це.

У свою чергу Семоняк зазначив, що кількість спроб незаконного перетину кордону скоротилася вдвічі.

"Це дуже конкретний результат, пов'язаний із тим, що ми відсунули контрабандистів від самого кордону", – наголосив міністр внутрішніх справ.

Семоняк розповів, що спільно з Міністерством закордонних справ проводяться заходи, спрямовані на те, щоб громадяни країн, із яких прибувають нелегальні мігранти, усвідомлювали, що запланований ними перетин польсько-білоруського кордону є злочином.

"Ми також постійно чинимо політичний тиск на Білорусь, щоб вона відмовилася від цієї процедури", – додав він.

Міністр зазначив, що Польща також вимагає від Білорусі співробітництва у розслідуванні, щоб знайти вбивцю польського солдата, який помер після поранення на кордоні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — планові навчання чи підготовка до вторгнення : у ГУР розповіли, що відбувається у Білорусі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини